Tisdag förmiddag

Jag väntar just nu på att en ny veteran ska komma för intervju. En regnskur svepte förbi alldeles nyss och hundarna sover. TVn står på och det är VM i dressyr. Inget jag vanligtvis brukar titta på, men det är ett rätt bra bakgrundsprogram när man jobbar. Kollar mail och besvarar dem som har frågor. Nya uppdrag ska delas ut till veteraner och priser ska ges till kunder. Jag hör barnen på förskolan skratta och skrika. De får vara ute nu när det är uppehåll. Det är sparsamt med trafik om dagarna här i byn. Går man fram till Landsvägen är det betydligt livligare.

Måste köpa nya block då de gamla börjar ta slut. Viktigt att anteckna så inget glöms bort. Får väl se om tobaken har några passande. Läste nyss nyheter på nätet och blev ledsen då länsstyrelsen beviljat skyddsjakt på en varg i skåne. Hade en uppfattning om att de förespråkar stängsling och inte gärna vill ha skyddsjakt. Hoppas beslutet kommer att överklagas så att det inte blir av.

Annars är handlar nyheterna mest om valet och alla politikers olika utspel. Debatterna mellan s och m börjar bli tjatiga, då man märker vilken taktik s har och sällan kommer med egna förslag eller svarar på frågor. De verkar vara drillade av någon sk expert. Där s klankar ned på att regeringen inte gjort någonting under sina åtta år, försöker m påvisa vad man gjort. Visst, har de gjort en hel del både bra och dåliga saker. Vad många glömmer är att de sista fyra åren har vi haft en minoritetsregering, vilket betyder att man fått söka stöd hos de andra parterna för att få igenom sina förslag. Jag befarar att vilket block som än vinner, så blir det en minoritetsregering som får arbeta precis på samma sätt.

Det ska bli skönt när valet är över och politikerna kan sluta med pajkastning och istället komma med konstruktiv kritik. Sedan återstår att se vad som händer när Sverige ska styras och vilka det blir.

 

Lämna ett svar