Åh en underbar natt

Annonser

Vi har sovit som gudar inatt efter att JR monterat in ac-n. Både vi tvåbenta och hundarna har legat stilla vilket har gett oss en lugn sömn. Precis vad vi behövde. Enda dilemmat jag har nu är att leta rött på en bra bok till kvällen då den vi lyssnat på tog slut igår. Den vi lyssnat på var en mer dokumentär sak om klanerna i Göteborg ”Familjen” heter den och bygger på polisrapporter och reportage från händelser. Väldigt intressant måste jag säga och då det inte är fiktion så får man verkligen veta på ett opartiskt sätt hur det är i förorterna i Sverige. Jag tror att det är likadant överallt i de Europeiska städerna. Jag tycker att det är rätt skrämmande utveckling.

Vi har haft sol idag men mot eftermiddagen hörde vi åskan och Turbo gick och lade sig under vaskarna i badrummet. Lino verkade inte så brydd vilket var bra. Men vi var ute i princip hela dagen fram till att hundarna skulle ha sin middag vid 17.00. Då kom det en kort regnskur och vi gick in. Men det har inte regnat som det gjort uppe bland bergen vad vi kunnat läsa bland våra vänner som bor däruppe. Det har tydligen både haglat och kommit över 30 mm regn där. Vi fick nöja oss med ett par åsksmällar och regnskuren som kom.

Vi brukar ju sitta ute en stund på morgonen innan vi går in och äter frukost. Idag kom det en UPS-bil och mitt objektiv hade anlänt. Jag blev så glad. Så dessa foton är tagna med det. Nu köpte jag ett begagnat men lite mer avancerat än det jag hade. Sista de hade och jag är så glad att jag fick det till ett så bra pris på amazon. Vi har aldrig köpt saker där tidigare men nu har vi börjat och än så länge är vi inte besvikna. Jag är överlycklig över mitt nya objektiv.

JR har dammsugit poolen idag med och han hade tänkt ta ett dopp men när solen gick i moln kändes det inte lika lockande så det får bli en annan dag. Jag hade inte ens tanken på det då jag kollade temperaturen. Lite lågt för min smak. En annan dag får det bli.

Jag tvättade krukorna och faten idag. Min grodprins och prinsessa ska få stanna där efter att Turbo puttat bort dem från rosorna och sedan Lino vid skalman. Här ska de väl ändå få vara ifred. Ska försöka hitta lite kompisar till dem senare.

Nya rosor är på gång och jag tror att denna blir stor och väldigt vacker när den slår ut.

Tycker att jag verkligen fått med hur det riktigt exploderar i rabatten nu. Så vackert och gissa om jag är nöjd med det nya objektivet. Kan berätta att det kostade lika mycket som det fasta objektiv jag har och hade jag köpt ett nytt hade det gått på över 2000:- kr, så jag gjorde verkligen ett kap här. Mitt objektiv kostade 700:- kr och det är billigt tycker jag.

Fram till kvällen lättade det upp och både åskan och de mörka molnen seglade iväg. Nu hoppas vi på att det blir en fin dag i morgon.

Inget bad men vattnet är blått igen

Annonser

Till vår glädje blev inte vattnet i poolen inte grönt utan hämtade sig under natten. Så idag har JR kört dammsugaren noga för att få sidorna rena från de alger som satt kvar. Så nu är poolen så fin så och hade vattnet kommit upp till mer än +27,5 som det var idag så hade jag baske mig tagit ett premiärdopp. Men JR var precis lika feg som mig så vi badkrukor väntar in rätt temperatur.

Två trötta hundar och vi är rätt trötta också. Natten var hemsk i flera avseenden. Jag tänkte dra in ac-n igår när vi lade oss men tänkte att en natt till skulle vi nog klara. Jag har svettats och vid något tillfälle kändes det som att mitt skinn kokade. Tror Lino var varm också och han vaknade hela tiden och studsade upp och ner ur sängen. Till råga på allt bestämde han sig för att ligga tätt intill mig med huvudet på mina ben. Så fort jag behövde röra på mig studsade han ur sängen och sedan upp igen och samma visa om igen. Nej, ingen höjdarnatt för någon av oss. JR hade ont i ryggen av att ha burit vatten igår då han fick upp ett inlägg i sin mobil om att de skulle stänga av vattnet på vår gata. Jag fick inget men ett om att den gula tunnan skulle rullas ut som idag tisdag istället för söndag då det var röd dag här igår.

Det var ingen avstängning av vårat vatten utan JR måste ha fått ett gammalt meddelande på sin facebooksida. Men nu hade vi våra kannor fyllda och två dunkar så hundarnas pool fick en dunk vatten och ikväll har vi vattnat i trädgården. Så vattnet gick åt och jag slapp bära så många kannor.

Nu är jag glad att jag paxade att vattna framsidan som är i skuggan på kvällen och inte baksidan som badar i sol. Mindre svettigt. Jag har inte gjort så mycket idag mer än att köra en maskin med kläder och nu är allt tvättat för denna vecka. JR tog teslan till Super-U för att handla lite småttan och gottan. Min tomatjuice var slut och det bara måste jag ha till frukost.

Det både blommar och doftar nu. Så vackert och idag invigde jag en av mina sommarklänningar. Köpte två klänningar när vi flyttade hit och gissa om de har varit underbara att ha varje sommar. Måste hitta fler som jag kan ha men det är inte så bråttom har ju endast haft dessa i fyra år. Brukar nog ha mina kläder i minst tio år och oftast längre innan de kasseras.

Nu har vi inga måsten i morgon och det är så skönt, men som vanligt hittar vi alltid på något att göra.

Så tyst och lugnt ute idag

Annonser

Det märks på en gång när det är helg här för då är det väldigt få bilar ute och kör och det är först fram mot kvällen det blir lite rörelse då alla förbereder sig inför morgondagen som är en helt vanlig tisdag. Jag har kört våra lakan i tvättmaskinen och de har torkat i solen under dagen. Men sedan har jag mest kopplat av och tittat på när JR jobbat lite med Mackan och dammsugit poolen. Vi måste kanske byta vatten då det börjat bli lite grönt. Det kan bli så om det blir varmt väldigt hastigt. Samma sak hände förra året men sedan hade vi klart fint vatten hela sommaren fram till vi tömde den i slutet av oktober.

Den stora vattenskålen har varit väldigt intressant idag och Lino har plockat löv ur den som fallit från mangoliaträdet. Någon tass har han nog doppat också, men han får ta det i sin egen takt.

Så det blev inget bad för mig idag då JR körde någon slags rening som nog inte är så trevlig att vistas i. Man ska inte bada på tre dagar tror jag han sade så vi får väl se om det fungerar annars är det byte av vatten som gäller. Men det visar sig i morgon.

Jag tog och blötte en handduk och strök över båda hundarna för säkerhetsskull. Lino är ju svart och har inget underhår så han kan bli överhettad om han är för länge i solen. Turbo har en skyddande underpäls så hon klarar värmen bra. Men jag brukar kyla hennes tassar vilket hon tycker om.

Jag har bytt till tunnare shorts nu men snart blir det klänning som gäller. Temperaturen ligger på mellan +28-+31 om dagarna så än så länge är det skönt i skuggan. Vi börjar bli vana vid en del värme efter fyra år här. Så lite inbodda har vi blivit. Det har verkligen börjat kännas som hemma och vi är inne i våra rutiner vilket hundarna mår så bra av.

Jag vet inte alls vad detta är för en blomma. Kanske ogräs men jag tycker att de är fina och blir så glad av den gula färgen.

Vi har väl inga större planer inför morgondagen men JR ska nog ta teslan för lite små inköp. Jag har snart slut på min tomatjuice som jag dricker varje morgon. Sedan var det väl någonting annat tror jag. Det större inköpet ska vi göra på torsdag med Mackan. Jag tänker kanske sy lite då jag har två täcken kvar att göra klart. Men det beslutar jag om i morgon.

Pingstdagen och mors dag i Sverige

Annonser

Vi har inga mödrar som går runt på jorden så mycket till firande blir det inte. Därför hoppar vi över sådana dagar och det fick bli en helt vanlig fin söndag, vilket inte är så illa. I morgon är det röd dag här och det är stängt nästan överallt. Nog endast restauranger som håller öppet då många går ut och äter middag. Vi kör söndag i repris då.

Ett dopp i poolen kan det nog bli då vi har +29 grader i vattnet och det är min lägsta gräns när det gäller att bada. Vi fyllde vatten i den lilla plastpoolen icag och Turbo var i med tassarna men Lino verkar tycka att det är en jättestor vattenskål. Men tydligen försökte han sätta sig på kanten till den och råkade doppa baken i vattnet. Han blev väldigt förvånad och kom springande till mig för att få tröst. Vi fyller lite vatten i den nu då det blivit över +30 i skuggan så får vi se om han kliver i så småningom.

Det blommar ordentligt nu. Oleandrarna på baksidan har massor av blommor de också. Ikväll var det dags för vattning av växterna. JR köpte en till vattenkanna så nu kan vi köra samtidigt. Då tar det inte hela kvällen och vi kan sitta och njuta en stund innan det är dags för middag. Idag bjöd JR på stekt potatis, bacon och stekta ägg. Smakade mycket bra. Man vill gärna ha något salt när det är varmt ute. Vår Brita har fått jobba idag och jag tror jag druckit ett par liter vatten själv. JR har nog druckit minst lika mycket.

Så har ännu en fin dag gått till ända och vi sitter med var sin kopp gott kaffe och ser på resevloggare. Just nu en film från kanalerna i England. Det tog några paket kaffe innan vi hittade det med rätt smak så nu har vi ett kaffe som påminner om zoegas skånerost, vilket passar bra med vatten som är rikt på kalk. Så kopp kopp och ha en fin kväll allihop.

Småpysslat idag

Annonser

Med solen i sitt esse är det bara att hålla sig i skuggan tänkte jag och körde lite inomhuspyssel. JR gjorde klart vid stubben och där var det sol hela dagen. Tror att hans arbetsplats var betydligt varmare än min. Jag tog mig an pajformen och sedan tillbringaren till apelsinjuicen. Sedan blev det vippling för att våttorka var det inte tid till.

Jag brukar inte fota vår mat men detta var så gott, sallad, tomater,gurka,ost,lök och seranoskinka och korv. Mums så gott. Lite dressing på det och kryddor. Nu är det sommarmat som gäller utan krusiduller och bara rena råvaror som är färska. Jag älskar ju tomater så det blev mest sådana på min tallrik.

På eftermiddagen när det blev lite lite svalare och då fick hundarna lite fart. Okej Turbo tröttnade rätt snart men Lino hade lite mer energi.

Livet är ju ändå roligt eller hur? Vi har nu +27,5 i poolen så premiärdoppet närmar sig med stormsteg. Nu får vi nog bada en i taget tills Lino blivit van med att vi badar. Jag längtar tills jag kan simma mina längder och få träna benen och foten. Därför är jag glad att värmen kommit till oss igen. Ja, vi har ju inte haft direkt kallt men inte den värme vi behöver för att poolen ska bli badbar.

Hundarna är glada att vi sitter ute mest hela dagarna. Om jag är inne kommer Turbo ofta in och hämtar mig. Vi ska vara samman tycker hon. Lino är lika glad när vi är ute allihop.

Det börjar likna något som jag tänkt mig. Vi har lite mer att göra men snart så

I morgon ska jag göra ren krukorna och faten. De får vara svarta i år men nästa år ska jag måla dem i en annan färg har jag tänkt mig. Detta hörn ska bli en färgexplosion men det vet inte JR ännu. Lika bra att låta honom leva i ovisshet om mina planer. Jag är glad att jag lyckades får honom att måla stenarna gröna. Vi ska köra ner till potteriet och köpa lite roliga figurer också. Så detta är endast i början av mitt lilla projekt. Någon som har idéer får gärna lägga det i kommentarerna.

Pingstdagen i morgon och hoppas ni får en fin sådan.

Någon snodde vår mat

Annonser

Varmt idag igen och någon hade glömt hämta ut sin klocka hos urmakaren och var tvungen att ta teslan till Super-U för att hämta den. JR behövde nämligen byta batterier i sitt armbandsur som han knappt använder. Men han glömde att hämta ut den igår då han handlade Så är huvudet dumt får kroppen lida. Jag satte mig ute och väntade med hundarna. Idag blir det en fin dag kände jag.

Vi hade inte så mycket på agendan idag och det var rätt skönt. Efter att JR kommit hem och vi ätit frukost kunde vi bara ta det lugnt. JR körde Duster i huset. Sedan hade han poolen som skulle göras ren. Det ordnade han och jag hejade på.

Vi blev ännu tröttare och måste ta en siesta innan något annat kunde göras. Man ska ta det lugnt.

Sedan är man redo för att hålla koll på omgivningnen. Vi startade att vattna då solen är riktigt varm nu. Hade ett litet samtalmed Macscott som skulle gå en sväng med sina döttrar Lilli-Rose och Clemont-Rose som deras döttrar heter. Klannamn från Scotland och väldigt vackra tycker vi.

Vi satt ute en bra stund och JR satte igång ugnen då vi tänkte åta resten av vår paj till middag. Men efter att vi vattnat allt och jag gick in i köket undrade jag om JR verkligen ansåg att pajen skulle räcka till oss båda. Folien som varit ovanpå låg på köksgolvet och när JR kom in såg han att någon fått sig en god bit av vår paj. Någon som väldigt nöjd ut var Lino som nu sover väldigt gott. Pajen räckte inte till en middag för oss eller ens oss båda. Men JR hade köpt baguette idag då han hämtade sin klocka och vår middag idag blev fyllda baguette. Det fungerade bra det också.

Pingstafton i morgon men det firas inte här utan det är annan dag pingst som är viktig. Alla dagar är viktiga för oss och vi njuter hela tiden av att få äga vår tid.

Skönt med välfyllda skåp

Annonser

JR hade ett projekt idag och det var att göra våra veckoinköp. Han var inte så pigg på det men eftersom det är fredag i morgon och sedan Pingsthelg då fransmännen har ledigt på Annandag Pingst. Så i morgon är inte en så bra dag att vistas i affärer på. När så vädret var lite sisådär med moln och ett par grader svalare så passade det ju bra att avverka inköpen idag. Jag stannade hemma med hundarna och småpysslade med lite trädgårdsarbete och vila mig lite.

Framförallt pysslade jag om rosorna och klippte bort vissnade blommor. Allt för att förhindra att skadedjur hittar dit. De har blommat i nästan hela Maj månad och förgyllt vår baksida. Tittade till alla rosor och det är en del knoppar på gång så snart blommar det igen.

Tror att Leo behöver tvättas också efter vårens fåglar. Nu har jag ju stängt restaurangen för säsongen och den öppnas i höst igen. Men jag ska bjuda på vatten så de inte behöver vara törstiga när värmen slår till ordentligt. Vi hör så många olika fågelläten nu och jag vet inte alls vad det är för fåglar men ibland låter det nästan som att vi sitter i en djungel. Allrahelst på morgnarna.

I morgon blir vi hemma och pysslar med trädgården. Ska bli sol och varmt ute så det är bara att ta på sig solhatten och sätta igång med något roligt. Vi har ju inga måsten så vad det blir för sysslor vet vi inte idag. Men jag gissar att JR vill göra klart vid stubben så jag kan ställa dit mina krukor.

Trots att det var lite svalare idag eller kanske tack vare att det var det så var det full fart på Lino. Det vi märker nu är att vi måste hålla mer koll på vattenskålen för de dricker massor om dagarna när det blivit varmare.

Jag har även tecknat en del idag men ännu så länge på små papper då jag känner att ett stort blir lite övermäktigt. Igår tecknade jag av en sköldpadda och jag blev lite nöjd men det finns massor att förbättra. Men det är förbaskat roligt. Min lilla sidohobby förutom skrivandet vilket gör att jag inte känner någon press alls att skriva eller teckna utan gör vad som faller mig in.

Dags att börja Pingsthelgen då.

Dags för ombesiktning av mig

Annonser

Men JR hade varit så vänlig att boka en tid efter lunch vilket är 14.00. Perfekt tycker jag. Vi blev väckta halv tio av hundarna och sedan satt vi ute i skuggan en stund innan det började kurra i magen. Vi hade ju gärna sovit en halv timme till men det tyckte inte hundarna. Så vi gjorde oss klara i lugn takt. Vi tycker inte om att stressa.

Jag fick min genomgång av en läkarkandidat hos doctor Leost. Hon brukar ha sådana på våren och hösten. Doctor Pellegrino visade sig vara en ytterst älskvärd och trevlig människa. Vi fick ett bra samtal där jag fick träna på min franska. Hon är från Bordeaux vilket gjorde att hennes franska var mycket begriplig. Sedan ville hon ju att jag skulle förstå och ja vi fuskade med lite engelska för det kunde hon galant. Så mitt besök på vårdcentralen blev väldigt trevligt. Efteråt var jag till pharmacian och hämtade ut min medicin samt ny allergimedicin.

Skönt att komma hem och koppla av tyckte vi nog allihop. Vi har haft det varmt idag +31 och på eftermiddagen började Tor härja. Men vi fick inget regn här. Såg på min app att det slagit ner 7,5 km från oss. Men jösses så det bangade så Tor måste ha varit rejält förbannad.

Sedan blev det väldigt intressant på baksidan då en lastbil kom till MacScott med jord till hans rabatter. Inte så farligt tycket hundarna efter ett tag.

Vi satt ute rätt länge då det var så varmt. Inte orkade vi göra mycket heller utan blev sittande och lyssnade på en historieapp. Vi är intresserade av andra världskriget sedan fler år tillbaka och Expressen har en app som handlar om olika skeenden under den tiden. Välgjort och bra speaker så det är något vi uppskattar.

I morgon tänker jag ha en dag med lite omtanke om mina växter. precis lagom sysselsättning då JR ska åka och göra våra veckoinköp. Jag har det bra.

JR lagade en god paj med bacon och svamp till i kväll. Så gott och precis vad vi behövde. Vi äter lite lättare mat nu när det är så varmt. Magen mår så bra då.

Det sket sig som man brukar säga

Annonser

Det har regnat under natten men när vi steg ut så hade det mesta torkat upp och det var torrt och skönt. Både hundarna och vi tvåbenta var lika glada. Temperaturen steg och på dagen hade vi +30 i skuggan. Då bestämde sig JR för att det var dags för shortsen. Jag har ju gått i det hela månaden men alla är inte lika varmblodiga som jag. Poolen håller +24 så det går åt rätt håll. Sommaren är här med både regn och sol.

Jag tog ut min klädpåse till tvättstugan och satte igång den, trodde jag. Vi åt frukost och gjorde oss klara och så hör jag JR ropa på mig från verkstaden/tvättstugan. Maskinen stod och blinkade, skit också! Jag hade inte satt på vattnet utan bara känt på kranen och det var verkligen otvättat. Så jag vred om kranen och så satte tvättmaskinen igång att tvätta alla kläder. Nu hade jag förlorat två timmar för klockan var nästan tolv och då hade jag tänkt att hänga allt på tork. En miss i protokollet. men som ändå var rena turen, för vid 15.oo kom en störtskur och vi gick inomhus. Tror att om tvätten hängt ute så hade jag blivit ännu mer besviken.

Men vi fick en fin dag utomhus och hundarna kunde äta sina morötter ute. De älskar att få dessa på förmiddagen som mellanmål. Dessutom är det bra med råa morötter då de förhindrar att analsäckarna fylls. Vi har haft hundar som fått problem med det tidigare och kan man få i dem morötter så slipper man sådant.

Efter regnskuren gick vi ut igen och satte oss då det verkligen var varmt. Än så länge är inte marken mättad på vatten så det sjunker undan snabbt och vårat plastgräs torkar snabbt. Solen kom också fram. Jag hämtade den färdiga tvätten och hängde upp den i dressingroom med luftfuktaren igång. Törs inte lita riktigt på vädret i morgon heller men då blir det säkert soligt eftersom jag inte har någonting att tvätta.

Ska till vår läkare för att förnya mina recept på eftermiddagen och sedan till apoteket för att hämta ut dem. Det blir morgondagens projekt för mig. JR kör mig och hundarna får hänga med. Men sedan ska jag ta kompledigt resten av dagen och bara ta det lugnt. Kanske läsa, skriva eller teckna. Det som faller mig in.

Lillelördag i morgon och ha en fin sådan allihop.

Oj vad det har regnat

Annonser

Tror att det åskade inatt för Turbo kom flygande upp i sängen och Lino flög ur den. Yrvakna försökte vi få hundarna lugna och somna om. Men efteråt hade vi svårt att sova gott då hundarna låg mer eller mindre ovanpå oss. Jag har så svårt att somna med någon hund som ligger på mitt vänstre ben som innehåller diverse plåt och cement. Så det blev korta snuttar vi sov , men eftersom vi inte måste upp någon viss tid kunde vi slumra rätt länge idag.

Jag har lite svårt att fånga Linos framfart men det bryr han sig inte i och det får bli lite som det blir just nu. Ska inte tjata om objektivet för det är egentligen väldigt behändigt då det inte är så stort. Jag passade på att tvätta lakan då solen kom fram och det blev riktigt varmt ute. Nu kröp temperaturen upp till +26 igen efter att legat på blygsamma +22 i några veckor. Vilken skillnad och vad jag kan se så ska värmen bestå.

Jag tog en promenad runt i trädgården för att se så alla växter och blommor mådde bra. De såg ut att ha klarat sig bra eftersom det inte varit så kraftigt regn. Jag blev glad att min tvätt torkade på två timmar eftersom solen är så stark nu. Nu hoppas jag på samma väder i morgon då jag har kläder som behöver tvättas. JR sopade uppfarten som var väldigt skräpig efter all blåst och regn.

Hundarna hade ett litet snack med grannens hund på andra sidan häcken. Den är snäll men ack så skällig så efter ett tag tog Madame B in hunden och vinkade åt mig. Lino låter som en gisten dörr när han pratar med hunden och även med de människor som pratar med honom. Det låter lite lustigt men han skäller inte. Det gör han endast på folk som går med dramaten och det är ju ofta ungdomar som har sådana med sina skolböcker när de kommer och går från skolan. De har inga skåp för böckerna som skolbarn i Sverige har. Så stackarna får släpa med sig böckerna varje dag.

Jag hann precis ta in alla lakan och tog ett foto när solen var på väg ner. Kort efter detta foto seglade svarta moln över skyn som hotfulla piratskepp. Himlen öppnade sig och det både blixtrade och åskade ordentligt under tiden molnen seglade. Nu regnade det rejält också och det varade väl i två timmar för att sedan upphöra. Vi behövde verkligen inte mer regn men det ansåg väl vädergudarna. Hoppas att det torkar upp tills i morgon.