Ska det vara så svårt att välja?

Jag undrar hur det kommer sig att det är så svårt för socialdemokraterna att välja ny partiledare. Har man inte alltid några stycken kandidater på vänt, om något skulle hända den sittande? Man pratar ju alltid om påläggskalvar och spekulerar om vem som kan bli den nästa. Jag anade i allafall att Mona skulle tvingas att avgå om hon misslyckades ta regeringsmakten i valet. Det borde många fler också ha gjort.

Nu har man hållit på i flera månader och letat, men det verkar som att det saknas kandidater. Är det ingen som vill? Jag tycker detta är oroväckande, då det behövs en motpol till alliansen. Det är viktigt för demokratin. Att hitta den perfekta kandidaten verkar vara omöjligt och partiet är tydligen splittrat i olika falanger, vilket försvårar valet ytterligare. Man pratar om att hitta någon som kan matcha Reinfeldt. Varför inte försöka hitta någon som är bäst för socialdemokraterna och sluta jämföra med andra partier?

Lämna ett svar