Fartyget Red Star One anlände till Miserata

Ett räddningsfartyg har tillslut kunnat anlöpa hamnen i Miserata. Omkring 1000 personer har kunnat lämna Libyen samt ca 23 st journalister som bett om hjälp. Hamnen är minerad och full av bråte så det har varit svårt för fartyget att nå in till hamnen. Regeringsstyrkorna har skjutit luftvärnseld mot hjälparbetarna som väntat i hamnen och man säger att av 36 st så har en blivit dödad. Ungefär 8000 bergsbor har flytt mot Tunisiens berg. De har varit under kraftig beskjutning under hela flykten.

Även om Khaddafi inte varit synlig sedan hans son dödades, så tror man att han är i livet. Han har inte gjort något framträdande sedan händelsen. Tre kraftiga explosioner har synts i Tripoli, men det är osäkert vad som blivit beskjutet. Diktatorn gör ju precis som Bin Ladin, använder sig av mänskliga sköldar och de är ofta kvinnor och barn. Kvinnor har inte något högt värde i dessa länder, så de kan lätt offras verkar det som.

Lämna ett svar