Äntligen händer det något

Just nu pågår en uppmärksammad rättegång, där en ung man har tagit på sig skulden för ett mord på en annan ung man. Endast för att han blivit kär i mördarens syster och inte ansågs värdig henne. Föräldrarna ansåg att han måste bort och krävde att sonen skulle verkställa det hela. En tragisk historia som vi svenskar inte riktigt förstår. Vi som är fria att älska vem vi vill oavsett kön eller samhällstillhörighet. Säkerligen var dottern bortlovad till en annan man som inte ens finns i vårt land. Men så hände det oundvikliga att en pojke i hennes närhet fångar hennes hjärta.

Tror att många invandrade flickor har upplevt samma sak, men kanske inte vågat ta steget att bejaka sina känslor. På tv säger man idag att många av de flickorna är rädda för att bli bortgifta med äldre män som de inte känner. Nära 70% av dem närmare bestämt. En sak som vi svenskar inte uppmärksammat eftersom det ligger så långt från vårt tankesätt att vi inte ens tänkt på det. Trots att vi kunnat läsa om det i artiklar och flera böcker i ämnet har skrivits om hur de lurats med löften om semester i det forna hemlandet och tvingats att gifta sig. Detta är inte något som bara sker med flickorna utan pojkar är lika utsatta.

En utredning som gjorts vill visa på detta problem och har tittat på hur andra länder gör för att förhindra att det sker. Nu vill regeringen kriminalisera detta och jag hoppas att det verkligen sker. I vårt moderna samhälle kan vi inte låta stenåldersregler gälla. Eftersom det fortsätter trots att familjerna numera bor i andra länder, måste vi visa att andra regler gäller här. Vi ska se till att dessa ungdomar får hjälp innan det är försent.

 

Lämna ett svar