Röstning i Libyen

När jag först läste artikeln om att Ghaddafi föreslår att Libyens folk ska få rösta om han ska sitta kvar eller inte, trodde jag att det var ännu ett makabert utspel från den galne diktatorn. Men tydligen är det inte direkt från honom utan från medlemmar i hans regering som kommit med förslaget. Då kanske det finns ett uns sanning i detta.

Men kan folket lita på att det blir en riktig röstning och inte en redan uppgjord, där regeringen fejkar alltihop? Hade jag varit libyer så hade jag tvivlat på att detta skulle gå rätt till och inte gått med på det. En man som inte drar sig för att mörda sitt eget folk, svänger inte så snabbt. Många har vittnat om att han är mycket oberäknelig och att lita på honom och hans ord går inte.

Först måste Ghaddafi bort för att en röstning ska kunna ske. Alla hans hejdukar ska inte kunna hota eller fuska åt honom. Jag tror att han endast vill lura rebellerna och omvärlden, då det börjar osa hett nu. Nato har bombat intensivt i flera dagar och det är nära slutet för diktatorn. Han borde ställas inför domstolen i Haag.

Lämna ett svar