Vem vågar åka till Grekland idag?

Total kaos råder i landet då man ska rösta om sparpaketet i parlamentet. En generalstrejk har utlysts och flyget står still under de mest hektiska timmarna på morgonen och kvällen. Tunnelbanan går då man vill se till att alla som vill demonstrera kommer fram. Annars fungerar just ingenting, elen stängs av med jämna mellanrum i protest mot att man vill sälja ut det statliga elverket.

Jag förstår inte varför facken gör detta då landet annars går i konkurs. Antas inte sparpaketet kommer det att få konsekvenser för alla länder i EU. Ett mycket osolidariskt sätt att agera då man själv förvållat denna situation. Vad ska vi andra tycka? Om man har problem i Grekland så bör man lösa det internt och de som drabbas av dessa nedskärningar så hårt att de inte har något att leva på, borde kompenseras. Sätta hårt mot hårt på bankerna. Det ska inte vara så att endast några ska betala.

Men sparpaketet är viktigt för landet och det är sorgligt att inte foket förstår det. Så nu undrar man verkligen hur det ska gå för landet. En verklig kontrast för den solidaritet som arbetarna på Saab visat sitt företag. De har ställt upp allt vad de kan och har inte börjat demonstrera för att få sina rättmätiga löner. Vilken skillnad mot folket i Grekland.

Jag vågar inte semestra i Grekland i år i allafall.

 

Lämna ett svar