Det är mycket oro i världen just nu

Här hemma i Sverige vaknar vi idag efter en allsångspremiär på Skansen, vi ska rösta i tidningar på om den nye allsångsledaren var bra eller inte. Jag gillar att man nu har en som kan sjunga och inte är lika myckat ego som Anders Lundin var. Att de medverkande artisterna får komma fram mer.

I Grekland har våldsamma demonstrationer pågått inatt och det på grund av det massiva sparpaket, som parlamentet ska rösta om. De har haft det bra i landet med dubbla löner i december, låg pensionsålder och ingen som direkt kontrollerat ifall man betalar skatt. Sådant som vi i Sverige inte ens kan drömma om och nu är den goda tiden slut för dem. De vägrar att acceptera att de måste strama åt och skyller allt på regeringen. Visst är det regeringens fel i stort då de inte tagit tag i detta tidigare utan låtit det fortgå. Men för att få nödlånen kräver eu att man stramar åt sin ekonomi, precis som i lyxfällan. För att komma på fötter igen och bli av med skulderna så får man leva på minimum tills det är balans igen.

I Kabul bombar de hotell där många utlänningar brukar ta in. Ska man skylla på andra för sin situation där också? Det är deras fel att vi har ett inbördeskrig idag eller förstår man att det är regimens fel?

Jag reagerar alltid starkt då jag ser flaggbränning i reportagen och man skriker ut sitt hat mot ett annat land. Detta är uppvigling av folk mot andra för att själva slippa kritik. Diktatorer styr sina land med järnhand och förtrycker sina medborgare, men sedan skyller de på andra länder och menar att det är deras fel. Man missleder folket och eftersom man styr media vet inte de av något annat eller kan bilda sig en egen uppfattning. Tyvärr för dessa diktatorer så har de sociala medierna utvecklats och nu kan folket få information utifrån, vilket gör att man kan få en annan bild av hur världen är.

Jag tror att världen kommer att se annorlunda ut efter denna sommar.

Lämna ett svar