Vad sade Björklund igår?

Annonser

Han tog upp demokratirörelsen i nordafrika och att folket har alla rätt att leva i demokrati. Sedan kom han till sin hjäretfråga skolan och att lärare ska tillåtas vara lärare. Att klassammhället börjar i klassen. Men inget om kinesiska som ämne i skolan, men det kanske var ett lösryckt argument från ett annat sammanhang.

Björklund vill att arbetskraftsinvandring ska underlättas och påpekade att socialdemokraterna försvårade det under 70-talet med nya restriktioner, på grund av påtryckning från facken. Under 2008 underlättade regeringen arbetskraftsinvandringen med hjälp av miljöpartiet. Trots det gick han hårt åt dem och socialdemokraterna och tycker att deras samarbete med sd är pinsamt. En rödbrun röra kallade han det.

Sist slog han ned på Juholt och tyckte att han kan fortsätta drömma om förr i tiden. De anser att det var bättre förr och det är inet så konstigt eftersom det var socialdemokraterna som styrde Sverige då. Men Björklund menar att det inte är vad svenska folket vill och inte delar den drömmen med Juholt.

Detta årtionde tillhör liberalismen sade han slutligen.

Många medier anser att detta var det bästa talet av alla som hittills talat i Almedalen, trots att det var en aning spretigt. Jag tycker att Björklund var engagerad och mycket närvarande.