Frankrike säger att Khaddafi är beredd att avgå

Men jag är inte säker på att det är allvarligt menat. Hur ska man våga tro på något som den galningen säger? Är det inte bara ett löst skott för att få nato att sluta bomba? Jag misstänker att det är så. Han har gått ut med andra påståenden tidigare som visat sig vara rena bluffen. Klart att han känner sig trängd men jag tror inte för ett ögonblick att han tänker avgå. Karln är en galning och helt oberäknelig.

Sedan jag lyssnade på Jan Eliasson, före detta ambassadör och regeringsledamot i tv, tror inte jag att avsikten är ärlig. Khaddafi är en galning säger Eliasson och jag tror mer på honom än Khaddafi. Han tror att han är gud och älskad av allt och alla. Han offrar säkert sitt folk för att rädda sitt eget skinn och sin makt.

Idag har media också gått ut med att rebeller våldfört sig på kvinnor och barn. Men om de tidigare ingått i armen så har de lärt sig att agera på detta vis. De är också offer för regimen. Men visst är det hemskt och jag vill absolut inte försvara sådana människor. De är likadana som sina motståndare och det säger en hel del om synen på kvinnorna och barnen. de är mindra värda och kan offras för att skymfa motståndare. Jag tar avstånde från sånt agerande.

 

Lämna ett svar