Utrikesministrarna håller möte

Även om läget är mycket osäkert än idag, så är det av vikt att omvärlden förbereder sig för insatser som den nya regeringen i Libyen behöver. Det kan tyvärr bli inbördeskrig om alla inte kan enas om hur landet ska byggas upp efter Khaddafi. FN kommer att ha en stor roll och man kanske måste ha fredsbevarande styrkor i landet så inte klanerna tar till vapen.

Allt är ju inte över för att rebellerna segrar utan det är då det stora arbetet börjar. Libyen måste få igång infrastrukturen och produktionen så man får in pengar i landet. Folket måste kunna leva normalt och affärerna öppna igen. Detta är något som omvärlden kan hjälpa till med, men man måste lyssna på vad interimregeringen säger.

Men än så länge är det inte över och informationen är knapphändig och förvillande. Hörde på radion idag att svenska journalister ska försöka ta sig in i Libyen idag och fram till Tripoli. Det är farligt men ändå viktigt för att få veta vad som egentligen händer i landet.

 

http://carlbildt.wordpress.com/2011/08/22/libyen-i-fokus/

Lämna ett svar