Igång igen

Annonser

Gamla datan är kurerad och igång som vanligt, tror jag. Ska kolla om jag behöver uppdatera några drivrutiner men det är en baggis. Hade lite huvudbry med att få igång internet. Tillslut startade jag bara om den och då fungerade det. Under förmiddagen har jag uppdaterat antivirus och det tog rätt lång tid. Nu kan ja surfa mer säkert.

Har just ätit knäckebrödmackor med gurka. Väldigt gott. Jag har lagt av med LCHF då det inte fungerade ett minsta dugg. Eftersom jag ändå inte äter särskilt mycket bröd så hade det ingen verkan. Grönsaker äter ja så det sprutar ur öronen. Men de nyttiga smoothies fortsätter jag med. Ida blev de röda. Jordgubbar är basen i dem. Kesella och lite mjölk och vips är de klara. Inget socker eller annat sötmedel. De blev lite lagom syrliga. Bra att ha som frukost.

Mer folk från byn ute idag, då vädret är trevligare. Det blåser en del, men när solen är framme blir det riktigt skönt. Jag gick förbi vår kraftledningsstation och såg att telia redan har placerat fordon och materiel där. Vi ska nämligen få fiberledning i byn. Wow, äntligen kan man få snabb internet och kanske använda sig av filmsajter. Idag fungerar det inte då internet inte orkar med att ladda ned filmer. Vi har ett mobilt som fungerar hyfsat på datorerna, men inget mer. Tidigare hade vi en router och det var bara strul med den. Ibland kom man ut på internet och ibland inte. Det var värdelöst så vi skippade det.

Nu ska jag alltså kolla alla drivrutiner. Jag börjar bli riktigt duktig på detta. Haha.

Vi är olika

Annonser

Män och kvinnor är olika. Människor är olika. Vi har olika bakgrund och erfarenheter, som gör att vi ser och reagerar olika på företeelser. Men ibland verkar det som att det inte är accepterat att vi är olika. Det är ju till och med så att vi reagerar annorlunda, beroende på hur man just då mår. En sak som kanske inte berör en vid ett visst tillfälle, kan göra en väldigt upprörd en annan dag. Det som gör ont på en människa, känns inte alls för någon annan.

Därför blir jag mest arg när alla betraktas som lika. Likvärdiga ja, men lika nej. I skolan ska alla gå i samma klass och detta gör att de som inte har lika lätt att lära, blir betraktade som dumma. Vad händer då? Jo, man tar till nävarna och protesterar på andra sätt. Så föds mobbare.

Jag arbetade som lärare under några år. Ett år hade jag hand om en så kallad obs-klass. Där placerade man ungdomar som inte platsade i vanliga klasser. Då lärde jag mig att många av dem var väldigt intelligenta, men kunde inte hävda sig i stora samlingar. En del var blyga och tog till nävarna när ingen ville lyssna på dem. Jag hade hand om fyra killar i femtonårsåldern. Alla var väldigt olika varandra till sättet. I den lilla grupp som vi hade kunde jag lyssna på dem och ägna tid åt den som mest behövde det just då. Vi blev en riktigt sammansvetsad grupp och läxorna gjorde vi innan de gick hem för dagen. De ville hellre stanna någon timme extra för att slippa sitta hemma själva och må dåligt, då de inte förstod allt de läste.

Alla hade godkända betyg när de slutade nian och kom in på den gymnasielinje de sökt. En av dem hade riktigt bra läshuvud, som man brukar säga och fortsatte läsa på universitet. Alla fick arbete efter sina studier. De var lugna och trevliga killar som inte hade något behov att ta till nävarna. Det enda de inte klarade i sin tonårstid var att vara i stora grupper. De fick en stämpel på sig att vara bråkiga och omöjliga. Men de var ju inte det när de fick vara i en mindre grupp.

Alla är olika, så är det bara och alla vill bli sedda. Bara de blir sedda som individer och inte som en grupp.