Julafton 2020

Ja, det blev ju julafton i år också fast man nästan inte trodde det efter all turbulens. Vi har hamnat i ett helgmood och känner oss väldig avslappnade. Vi har väl inte riktigt anammat den franska julmaten men vi närmar oss. Till racletten ikväll blir det champagne. I Sverige hade det nog blivit öl eller rödvin. Nästan år kanske vi kör med musslor eller ostron vem vet? Jag har smakat ostron och konsistensen påminner om snor vilket inte tilltalade mig men man kan alltid ändra sig.

Jag gillar artdeco och denna väggmålning tilltalar mig väldigt mycket. Hade gärna haft något liknande på våra sk garagedörrar. Som synes har vi munskydd på när vi är ute och går.

Vi har varit lite nostalgiska idag och tittat på Kalle Anka men tror ni det fungerade på svt? Nehej då, men tacka vet jag youtube. Nu har vi sett fler olika filmer som inte är klippta på grund av någon förbaskad censur. Barndomens Kalle och Musse kom till oss och så vi njöt av alla filmer.

De har en del att vara stolta över i denna byn. Två krig och invaderade romare längre bak i tiden. Något som slår en är att det finns inget klotter på väggar eller annat här. Inga fimpar på gatorna eller skräp över huvudtaget. Det kan vara lite slitna hus här och där men de skitar inte ner på gatorna.

En liten karta över gamla delen av byn. Kärnan där husen står tätt och trädgårdar är obefintliga. En trygghet i gamla tider med krig runt knuten. I år har vi ett annat krig som heter corona och verkar helt galet.

Men i morgon firar fransmännen sin jul och förhoppningsvis får de flesta barn ett paket. Här i byn har vi samlat till det och även till mat för de familjer som har det jobbigt just nu. Alla gör något för krig vet man vad det är i detta landet.

Önskar Alla En God Jul!!!!

4 svar på ”Julafton 2020

 1. Verkligen en fin väggmålning.
  Så bra att folket där inte skräpar ner, det blir så mycket trevligare för alla då.
  Hoppas racletten med champagne smakade bra i kväll.
  Önskar er en god fortsättning på helgen.

 2. Ännu en underbar väggmålning 🙂
  Här får barnen sina paket på trettonhelgen vilket väl egentligen är mer rätt om man tror på storyn att Kungarna (vise männen) kom fram med sina presenter till Jesusbarnet då 🙂 Fast dom verkar ha anammat julen den 25:e också. Smarta ungar 😀

  Ha en glad juldag!

Lämna ett svar