Helgen fortsätter

Tog lite sovmorgon idag och det uppskattades av alla. Men tillslut fann vi för gott att börja dagen. Då hade jag kelat med Turbo i nästan en halv timme. Något hon älskar att göra. Men när alla vaknat gick vi ut och ja fällde upp parasollet, gav fåglarna lite frö och tog bort täcket från poolen. När så Kuma fann att det var dags att komma ut så gick vi en sväng på baksidan också. Han vill gärna gå sin runda för att kolla att allt är som det brukar. Det tar sin lilla tid och så får det vara.

Vi har döpt om vår pingvin till Oswald Coppelpot då vi tycker han passar att heta det. Ska kanske nämna att vi tittar på Gotham på Netflix som berättar om hur Läderlappen blev just det. The Pingvin spelades av Jack Nicholson i någon film om jag inte minns fel. Kanske lite av en barnserie men fasen så våldsam och blodig. Men det finns värre och jag tänker då på Homeland som jag påminns om när jag läser Magda Gads reportage. Hur fast man blir i det man arbetar med om det är våldsamt.

Turbo fann det för gott att lägga sig här då ett bröllopssällskap körde förbi på vår gata. Någon hade förgiftat sig och då tutas det av bara den då man kör till middagen. Undrar hur man skulle reagera på sådant i Sverige? Inte tuta i tätbebyggt område heter det ju. Vi tyckte bara att det var roligt och eftersom vi befann oss i poolen just då hade vi en bra utsikt när bilarna körde förbi. Lite roligt tyckte vi. Sedan hörde vi musik och glada skratt vilket tillhör ovanligheten här då det är så tyst.

Även om jag tycker att de flesta växter tagit någon slags paus just nu så verkar min rosmarinbuske blomma upp igen. Små fina blå blommor slår ut mest varje dag och doften är underbar. Jag skyndade mig att byta till klänning från badrocken och ge hundarna deras middag, så jag kunde traska runt lite. Mina sandaler för utomhustraskande börjar bli väldigt nötta och jag tror att det blir vad jag närmast ska bli något jag ska beställa på internet. Nya birkenstoffare blir det antagligen. Återkommer om det i ett senare inlägg.

Här ser det ut att växa bra eller hur? Bigognen har tagit sig bra och träet har börjat få den färg jag ville ha. Frågan är om vi sitter här något? Jo, det gör vi varje morgon och varje kväll. Men eftersom vi har satt upp vår grill här så planerar vi att sitta här under tiden x grillar något. Ja, det är mer när H kommer på besök. Vi är ju inte speciellt roade av grillat så det får vänta ett tag med att utveckla den delen av trädgården.

JR har sopat upp alla löv och ogräs som jag skyfflat ner i hörnet vid grinden. Ser riktigt fint ut nu. Vi planerar en uppsnyggning vid rabatten men det blir kanske 2023 för vem har bråttom? När vi sitter under parasollet fnular vi på olika saker och det finns en del som ska göras men som sagt nu blir det inga stora projekt på ett bra tag.

Inte för att jag tror att vi tänker gå omkring och skrota i trädgården hela hösten, men man kan ju låtsas. Plantor, växter snurrar i mitt huvud och det tänker jag inte avslöja för JR som kommer bli tokig då. Så jag avvaktar och surfar efter nya sandaler istället.

4 svar på ”Helgen fortsätter

  1. Här i Spanien tycks tutan vara det viktigaste i hela bilen. Det tutas i tid och otid… Nåde dig om du vill se dig för i korsningar eller om du inte riktigt vet var du ska, på blir du omedlelbums tutad på!

  2. Trevligt med tutande och tjoande brölloppssällskap tycker jag. Upplevde det i Hällefors för några år sedan. Vi vinkade och tjoade till dom och så klart vinkade dom tillbaka till oss då. Men det är ovanligt!
    Bänken är så fin och det växer ju bra.

Lämna ett svar