Den 22:a november

Snart första advent och nu ramlar vintern på i stormfart och just en sådan ska denna vecka dra in vid medelhavskusten. Eller som JR sade det är en orkan och jag vet inte om det är värre än en storm men vilket det än är så känns det blåsigt. Nu vet jag inte hur mycket som drabbar oss som bor 20 minuter från havet. Idag mötte oss solen och vi har haft en härlig dag. Jag startade upp med att stoppa våra lakan i tvättmaskinen. Ny talgboll till fåglarna och lite frön vid Leo.

Turbo hänger ju som vanligt med då hon är så nyfiken. Idag har de stängt ännu en skolklass som drabbats av covod-19. Till måndag stod det i meddelandet men det känns lite oroväckande. Vi kommer ju inte i kontakt med några barn så det ska väl inte drabba oss direkt. Vår tredje spruta får vi inte ta förrens i januari så nu tar vi det lugnt när vi rör oss ute.

Undrar om ni nu tror på mig att jag gått 2 km idag? Fast det har jag faktiskt gjort i trädgården med mitt program för att stärka mitt ben och fot. Underbart att göra det ute i solen idag. Ett säkert sätt att träna utan att blanda sig med människor. Jag kör ju ett program varje vecka för att stärka mina muskler och jag vill inte köra för hårt eller för ofta så jag tröttnar. Detta är mitt andra pass och det gick bra tycker jag. Tog en skön dusch efteråt och efter att jag hängt upp lakanen tog jag ledigt resten av dagen.

Så skönt i solen och att jag gått runt hit till baksidan och nu udden beror på att hundarna traskade dit. Vi brukar gå med dem då de verkar väldigt intresserade av något som sker på gatan nedanför. Idag har JR laddat om en av musfällorna på baksidan och den musen hade tur för all marschoklad var borta men det var även musen. Men vi får se vem som har tur nästa gång.

Vi har haft dörren öppen under dagen och hundarna älskar att kunna gå ut och in som de behagar. Så skönt för oss också för vi behöver inte gå ut med dem efter mat eller när de verkar nödiga.

Ännu en helt underbar dag med blå himmel och en sol som värmde så skönt. Nu vet vi att det inte kommer att bli så hela veckan men tack för idag.

Så kvällen till ära tände JR i spisen. Vi stängde av all värme idag som vi brukar göra då solen värmer huset och istället för att köra igång pannan blev det en eld. Om vi har värmen på blir det för varmt med eld i spisen. Detta är den första för denna säsong och det sprakar så hemtrevligt. Jag tycker om lukten av träet och nu är det en del av vårat mullbärsträd som brinner.

Så ikväll myser vi framför brasan resten av kvällen och ett glas rött är ju inte fel heller.

  7 reaktioner på “Den 22:a november

 1. november 22, 2021 kl. 21:32

  Mys! 😍

 2. november 23, 2021 kl. 06:25

  Jag ÄLSKAR kaminer/öppna spisar, så många sinnen som får lugnet då. Med doften, synen och hörsel av en brasa 🤩

  • november 23, 2021 kl. 11:23

   Ja det är så rogivande.

 3. november 23, 2021 kl. 11:27

  Duktigt traskat av dig! 🙂

  En orkan är definitivt värre än en storm. Den värsta vi varit med om var den som drabbade oss i Mexiko 2014:

  Orkanen Odiles härjningar

  Den var inte att leka med… Hoppas ni kommer betydligt lindrigare undan!

  • november 23, 2021 kl. 11:29

   Det får vi verkligen hoppas.

 4. evadramin
  november 23, 2021 kl. 14:59

  Efter träning ska man vila.
  Lycka till med musjakten.
  Härlig avslutning på dagen.

  • november 23, 2021 kl. 15:16

   Vilar idag då det regnar ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: