Juldagen 2021

Eftersom vi flyttat till ett land som firar Jul på dagen efter julafton så tänkte vi att det är lika bra att ta seden dit man kommer. Alltså firade vi Jul idag med. Man ska ju anamma lokala traditioner och vi gör vårat bästa. Men först tog vi en lång sovmorgon så tomten skulle hitta hit. Nu gjorde han inte det och vi var inte ett dugg besvikna då vi ju fått våra julklappar. Men hundarna får vänta på sina till i mellandagarna då jag beställde lite sent. Hundarna var lite nödiga när vi öppnade dörren och det är inte ofta Kuma går ur sängen frivilligt utan att vi tjatar på honom.

Man ska ju försöka äta nyttigt och vi köpte många morötter inför julen. Vad har ni på fruktfatet? Okej, jag ska avslöja att det är Turbos morötter och hon älskar att få en rå var morgon. Är nog tur att det snart är vardag igen så affärerna öppnar och JR kan köpa fler.

Själva åt vi en repris på gårdagen och det blev raclette igen. En kaffe efteråt och så en liten bit choklad.

Det tillhör inte vår vanliga rutin att äta en chokladbit men till jul brukar JR köpa en ask. Vi är inga godisråttor och köper inget godis alls i vanliga fall. Nu har vi hittat lakrits i vår affär så en bit brukar jag äta varje dag. Det räcker bra för mig.

Hundarna var trötta idag och jag begriper egentligen inte varför då vi bara tog det lugnt igår. Idag har jag tittat på SVT-play och Året med kungafamiljen. En liten tradition jag har. JR är inte så road så han gör annat under tiden som att läsa. Jag har ju berättat att vi inte köper julklappar till varandra, men ofta köper något vi vill ha hemma. I år blev det ny soffa. Men jag brukar även ge pengar till organisationer som räddar hundar och katter. Så har jag även gjort i år. Även om det inte är massor av pengar så kan en hundralapp hjälpa en hund eller katt i en hel månad.

På tal om katter så tror vi att en katt jagar möss i vår trädgård om nätterna för Turbo störtar ut varje morgon för att nosa runt. Hade gärna haft en katt men tror inte våra hundar hade tolererat det. Men den får gärna vara i vår trädgård.

I morgon är det en annandag och nu önskar jag er alla En god fortsättning!

5 svar på ”Juldagen 2021

  1. Så härligt att det blev två julafton. Kan inte vara fel?
    Den chokladen är väldigt god men morötterna skulle jag aldrig äta. Så bra att Turbo gillar dom.
    Även jag ger en liten peng till lite olika organisationer som hjälper djur.

  2. Konstig smak hon har, Turbo. Morötter är ju inte goda alls! Men det är nog bra att man tycker lite olika ändå 🙂
    Jag får också kolla på Kungafamiljen själv, men det går ju bra det med.

    Ha en fin annan dag!

Lämna ett svar