Ännu en födelsedag

Det börjar bli en glädje att öppna jalusierna på morgonen när sedan solen gör hela rummet ljust. Fast jag älskar brokadgardinerna som jag hängde upp där istället för de tunna guldiga. De ger en så ombonad känsla. Lite lyxig känsla också. Idag lät jag JR sova lite längre då det är hans dag idag. Vi firar inte födelsedagar för varför fira att man blir äldre och kommer närmare döden? Nej, vi firar att JR har klarat ett år till i livscykeln och nu påbörjat nästa. Varsågod här får du tulpaner sade jag och visade de tre på framsidan och de tre som slagit ut på baksidan. En fin bukett som får stå där de står. Du ska få rosor av mig när du kommer ikapp mig, log JR rart och visst blir det så för mina rosor kommer att blomma precis då. Fast jag såg knoppar i rosenbuskarna på framsidan idag.

Vi har tillbringat dagen utomhus då temperaturen var +20 och just ingen vind. Först hade vi tänkt köra en bit men när JR kom på att återvinningen är stängd på torsdagar, blir det i morgon istället. Så jag fortsatte att klippa i rabatten här på framsidan av huset. Det var riktigt drygt och jag blev rejält trött efteråt. Nu är det värsta gjort och en liten bit återstår som jag sparar till en annan dag.

JR har börjat se över Mackan. Idag var det vattentankarna som skulle sköljas ur och sedan ska de få skvalpa runt i morgon när vi kör med en blandning av diskmedel och vatten. Vi ska nämligen köra Gamla Bettan till återvinningen. Hon har varit med runt hela Europa i 20 år och börjar verkligen tackla av. Växlarna dungerar inte, cykelkorgen är sned, däcken har torkat och är slitna, ja hon får somna in nu. Jag törs inte cykla på henne och JR har ju teslan. Så i morgon ska jag köpa Ellen.

Bilden ovan visar hur det var innan jag klippt allt här bland tulpanerna.

Sådär, nu är det klart här och även på halva rabatten mot uppfarten. Men varför förta sig? Hundarna ska ha sin middag och jag behöver vila mig från pollen ett tag. Fast nu när jag tagit tabletten fungerar det bra att vara ute. Första asken jag köpte när vi flyttade hit var ingen hit. Kunde inte så bra franska och trodde att man skulle ta tabletterna på morgonen. Jag däckade vid sju på kvällen för att jag var så trött. Men man lär sig och nu vet jag att de ska tas på kvällen.

JR som inte fyller år idag utan firar ett år utan krämpor och har absolut ingen åldersnoja att tala om. Ska erkänna att jag fotade i smyg som en djäkla paparazzi. Men jag tror att ha ursäktar då bilden är liten och man inte ser många detaljer. Blå himmel idag med lite skyar av moln men inget som störde.

Vi ska ut på en liten tur för att shoppa och eftersom JR berättade att Super-U verkar ha kampanj på hygienartiklar så ska jag ta mig en titt där också. Brukar passa på när de har erbjudande att man kan köpa två och betala för en. Sedan har vi fått order från vår verkstad att köra Mackan en längre sträcka en gång i veckan så då gör vi det då.

Pst, det ska bli sol i morgon med.

2 svar på ”Ännu en födelsedag

  1. Bra med medicin som hjälper.
    Varför göra allt på en gång när det kommer en ny dag i morgon.
    Hoppas det blev en trevlig shoppingtur i dag.

Lämna ett svar