Två tredjedelar

När det är sommar här behöver man verkligen jobba långsamt och vara vaksam på hur man mår. Därför har jag tagit det lugnt med klippningen av lavendelbusken som verkligen exploderat i rabatten. Jag gjorde ett misstag att inte klippa den förra året och det får jag betala med svett i år. Har tänkt att jag ska klara av att ta det sista i morgon. Det blev en väldigt bakvänd mening först då jag tittar på youtube samtidigt som jag skriver. Multitaskar minsann, haha.

Ingen bild på lavendeln idag heller, men i morgon kanske. Jag märkte att min nästa började töa och jag började nysa när jag klippte. Kan man vara allergisk mot lavendelfrön? Jag började vika ner blommorna med frön på rakt ner i tunnan och det blev lite bättre.

Vi har haft en liten diskussion angående konstruktionen och utseendet på trädäcket. Tror vi kommit fram till en både snygg och bra lösning. Vet inte om JR kommer bygga i morgon då det ska bli varmare än idag. Vi får tydligen hög värme i två dagar nu så då tar vi det lugnare med jobben. Men busken måste klippas. Jag har tvättat kläder idag och tittat på nationaldagsfirandet från Paris på tv. Verkligen pampigt och jag undrar lite vilket vapenslag de tillhör som hade stora läderförkläden och bar yxor på axlarna. Kan väl inte vara skogshuggare? Det paraderades av många olika vapenslag och så kom en stor man med långt vitt skägg som ledde dessa män med yxor och läderförkläden. De fick musiken att sakta ned för de tog det lugnt och gick inte i samma raska takt som alla andra. Ja, det var verkligen roligt att titta på. Jag blev rörd då en brigad kom i kamouflagekläder med halsdukar över halva ansiktet och två stora schäferhundar i koppel.

Jag höll faktiskt på att glömma hänga ut kläderna jag tvättat på tork. Men solen är stark så de var torra efter ett par timmar.

Vi har badat länge idag och trots att det är varmt i vattnet är det ändå svalkande. Vi satt ute och lyssnade på vår ljudbok ett tag. Skönt att bara sitta och koppla av, blunda lite och njuta av att vara sval och avslappnad.

Det största problemet vi egentligen har om dagarna är vad vi ska äta till middag. Ett riktigt dilemma ibland haha. Man är ju inte så hungrig när det är varmt ute, men när det är svalare så vill man gärna ha något att äta. Det brukar ge sig tillslut och vi har en lista för några dagar.

Fredag i morgon och vi ska till vår läkare. Vi får se vad hon säger när vi inte kunnat ta några prover. Men nya recept behöver vi ändå för nu har vi hämtat det sista på de recept vi har. Ja ja, inget vi kan göra åt att folk har semester. Bara inte vår läkare också har det också, men vi har bokat tid så vi får väl se om det blir en vikarie vilket hon sade att vi inte skulle godta. Återkommer med rapport i morgon.

4 svar på ”Två tredjedelar

  1. I den värmen som ni nu har får man ta det lugnt och ta lite i taget. Men det gör ni ju.
    Nationaldagen firas ordentligt i Frankrike förstår jag.
    Inte lätt alla gånger att komma på vad man vill äta när det är varmt.
    Undrar hur det gick hos läkaren men det får jag väl läsa om senare!

  2. Jag har inte tänkt kommentera mer här hos dig eftersom det så lätt leder till missförstånd och tråkigheter för mig. Men eftersom flera andra kanske läser här och vill veta vad vissa saker betyder i det franska samhället så kan jag berätta att det ”vapenslag” du särskilt nämner under militärparaden på Champs Elysées igår är franska Främlingslegionen. Från att för länge sedan ha varit ganska kontroversiellt är det idag ett av Frankrikes mest respekterade specialarméer vid sidan av den reguljära franska. De gör fantastiska insatser internationellt och är en av världens största och mest välutbildade elitkårer med soldater från alla delar av världen med anor tillbaka till 1700-talet. De är extremt väl sedda i Frankrike för vad de representerar och går därför alltid sist och mycket uppmärksammat i alla militärparader. Att de går långsamt beror på att de har sin egen militärmusik och sina egna sånger och de ligger alltid i långsammare paradmarsch. Deras egen marschmusik spelades också igår under paraden. Det är de äldre officerarna som går i paraden och att de har ett speciellt klippt skägg sägs hänföra till gammaldags mansideal.

Lämna ett svar