Lite av varje idag

Vädret har blivit lite av sensommar och nu är det riktigt behagligt. JR tog teslan till Super-U för vi behövde lite småttan och gottan. Jag hade hand om hundarna och vi försöker ju se till att båda ska ha lite frihet utan att det blir konfrontationer. Glad att jag läste på innan vi hämtade Lino. Det känns lite som att det lossnar för var dag som går. Men vi får vara lyhörda och uppmärksamma på signaler. Som det att Turbo blir väldigt tjurig när hon är trött och Lino helt rabiat. Han bet sönder sin bädd han fick med sig från fostermamman. Men jag är sykunnig och ska lappa ihop den.

Vi har tillbringat dagen ute i trädgården och en del slappar ordentligt. Turbo njöt och jag satt som supervisor då JR jobbade med del 3 av trädäcket. Jag hade även hand om hundarna och var x antal gånger har jag varit på baksidan. Jag passade på att riva upp en del ogräs som växt upp efter att det regnat. Lino var helt med på att göra det och vi gjorde ett bra jobb tycker jag.

Ibland får vi sätta på koppel på Lino så han klarar av att koppla av. Annars är han som ett barn och blir väldigt uppskruvad. Men han blir lugn så fort man sätter ett koppel på honom även om man inte håller i kopplet. Kan vara en tidigare erfarenhet han har. Vi är ju hans fjärde hem förutom fosterhemmet. Men vi lär oss hans signaler för varje dag. Uppmuntrande ord till denne lille man och svansen viftar som en propeller. Hårda ord och han duckar. Kanske har han blivit slagen tidigare. Han behöver inga hårda ord utan bara beröm.

Idag bestämde vi oss för att ta en promenad i vinfältet. Tyvärr var det en del hundar som skällde och Lino blev så ledsen. Han riktigt grät. Men när vi gick nere på vinfälten tyckte han att det var jätteroligt. Jag fick ont o ryggen och bytte med JR som fick ta över Lilleman. Turbo är betydligt lugnare nu. Men hundarna var väldigt nöjda och trötta efteråt. Kanske inte så bra att försöka korsa vår stora kringled en fredag då folk är på väg hem. Men vi klarade det och kan kanske tänka mer på klockan. Men vi kommer absolut fortsätta med promenaderna.

Hundarna var väldigt trötta och vi satt ute till runt 20.00 då det var så härligt väder. Detta är det vi flyttade hit för. De härliga sensommarkvällarna när vi kan sitta ute tills mörkret faller.

2 svar på ”Lite av varje idag

  1. Ibland kommer inte kommentaren in och så gör jag om den och då blir det dubbelt. Får se hur det blir i kväll!

Lämna ett svar