Vanlig lördag för oss

Tvättade upp täcken till husbilen idag och JR klippte till mattorna. Det blir hur fint som helst. Jag har surfat runt för att hitta nya överkast och tror jag hittat rätt. IKEA har mörktblå qviltade som verkar passa bra i husbilen. Mattorna blir så bra och de är svart/grå så blå överkast blir snyggt tror vi. Sedan ska jag köpa tyg till gardiner och de ska även bli blå med lite mönster. Det finns en affär som säljer tyger mm i Beziers och dit ska jag endera veckan för att botanisera. Lovar fota när det hela är klart. Men nu är det inte så snyggt med de bruna överkasten och gamla gardinerna.

Lino är ju i fasen då han växer psykiskt och nu har han börjat intressera sig för det som sker på tv:n. JR är förbjuden att titta på djur och naturfilmer för då klättrar Lino på skärmen.

Jag har varit ute idag och letat vårtecken sedan JR uppmärksammade mig på att vår syren hade knoppar.

Mycket riktigt så knoppas det ordentligt i den busken. För endast ett par veckor sedan föll de sista bladen från busken. Så fort det växlar. Men detta var inte de enda vårtecknen jag såg.

Lite kyligt idag då vinden kom från norr verkade det som. Den var inte hård men gjorde att vi inte gärna satt ute några längre stunder. Jag våttorkade inomhus så jag hade det bara varmt men JR var ute mesta tiden och kunde intyga att det kylde på efter ett tag. Alla dagar är inte varma just nu. Vad ska vi kalla denna tid? Vårvinter kanske? Fullmåne ikväll och livet fortsätter som vanligt.

Snart kan vi sitta här och dricka vårat kaffe. Innan solen blir för het och i skuggan. Jag ser fram mot de dagarna för de går snabbt förbi och sedan blir det för varmt att vistas här. Men jag älskar detta bordet med symbolen för Langeudoc.

Häcken runt tomten har börjat få blommor och javisst är våren på gång. Nu går det fort ska jag lova. Ett par veckor till och vi går i kortbyxor igen. Men jag tänker börja använda min kaftan på morgnarna. Köpte den förra året men har inte använt den ännu. Kommer kanske ett foto på den utan mig i den. Vi får se.

Söndag i morgon och nu är första veckan avverkad på januari. Hej vad det går!!!

5 svar på ”Vanlig lördag för oss

  1. Lino är ju väldigt rolig med sina upptåg. En riktig glädjespridare om än lite jobbig ibland.
    Fint med knopparna, tar ju en del tid innan de slår ut.
    Det bordet tycker jag är mycket fint.

    • Vi vistas ju så mycket ute och jag är glad att JR hittade bordet. Det går att göra större vid behov.
      Med en Lino i huset har vi aldrig tråkigt.

Lämna ett svar