Helgen över och vardag i morgon

Det är nästan som att man glömmer att det finns en vardag när man inte jobbar mer. Vi har ju sällan tider att passa och när det väl är det så suckar vi och ojar oss. Så jobbigt att behöva passa en tid. Annat var det förr då levde man efter klockan hela dagarna utom på helgen kanske och semestern. JR har inte ens armbandsuret på sig om dagarna. Jag har på mig mitt ur för jag vill ändå veta tiden på dagen. Kanske löjligt men det är jag.

Trots den nordliga vinden kunde vi vara ute en bra stund idag med. Ni ser rätt, Turbo är kopplad. Hon är i höglöp nu och utomhus är det rent livsfarligt för vi hinner inte med hennes finter. Hon har en stark drift och Lino hänger ju på. Så även om det inte kan bli några valpar så vill vi inte att de ska hålla på. Hon är väl inte så glad över det men för våran hälsa är det bäst att hon är kopplad just nu. Inomhus försöker hon inte förleda Lino så där är det lugnt.

Denna gamla bild från någon vecka sedan får illustrera Linos försök att skrämma en plastpåse som blåste omkring på gatan. Den levde ju ansåg han och det kunde ju vara ett konstigt djur. Har jag berättat om att han blir totalt skogstokig om det kommer förbi någon med en dramaten eller barnvagn. Farliga saker det där. Så tillslut fick JR gå ut på gatan och fånga in det hemska odjuret och stoppa ner det i soptunnan.

Dagens mest spännande skällning var det nog inte för det kom ett par hundar förbi på baksidan och man måste ju skälla ordentligt på dem därnere. Pjuhhh…. så den kyliga blåsten. Nordvindar är inte alls trevliga. Hoppas vinden vänder snart för det ska den göra endera dagen har jag sett.

Hur söt kan man vara när man sover då? Jag vill bara ta detta sammatshuvud mellan mina händer och trycka en stor puss på nosen. Ja, Lino känns precis som sammet runt nosen,öronen och halsen. Så mysigt att man bara inte kan låta bli. Turbo är ju som en stor päls och jag älskar att gräva in mina fingrar i hennes hals. Rena rama handmassagen.

Vi gjorde lite nytta idag med. Jag bytte lakan i sängen och sedan körde JR snabeldraken och jag moppade golven. Vi går in i en ny vecka med rena golv. Turbo droppar ju en del och vi är glada att ha golv av sten. Lätta att hålla rena. De är svala på sommaren så hundarna kan hålla sig svala.

Så godnatt från oss.

4 svar på ”Helgen över och vardag i morgon

 1. Bra inlägg och hoppas ni snart passerat löptiden sånt kan vara jobbigt.. håller med dig om klockan kan absolut inte vara utan och numera har jag dessutom stegräknare med mera i klockan..ha en fin vardag nu..👍🤗🐶

 2. Så klart lugnast att ha Turbo kopplad och under kontroll. Det är ju övergående!
  Vindar från norr är kyliga och obehagliga.
  Han är så underbart söt och ser så gosig ut när han sover.

  • Tycker han ser ut som en gammal farbror i ansiktet. Så söt och keligare hund har vi aldrig haft.
   Lite jobbigt att vara så låst nu när hon löper.

Lämna ett svar