Nu börjar påskhelgen med alla trafikolyckor

Annonser

Alla ni som ska ut på vägarna i påskhelgen, måste ha läst att denna helg är en av de mest olycksdrabbade på året. Därför manar jag till er att köra med huvudet. Minst 8 dödsolyckor, brukar det bli under påsken och det varje år. Varför ha så bråttom?

Vi kör ofta ut med vår husbil och eftersom halva nöjet med att vara ute är att färdas, så tar vi det lugnt och njuter. Ofta ser vi personbilar som susar förbi i hög fart, ibland ilsket gloende på oss. Trots att vi ändå håller hastighetsbegränsningen. Men det räcker tydligen inte för dem. De har tydligen bråttom och hamnar då också ofta i farliga situationer.

Med detta vill jag säga att de minuter, ni vinner på att köra några kilometer för fort och ta chanser vid omkörningar inte är värt att riskera livet för. Njut av färden också och slipp att hamna i någon olycka.

När myndigheterna nu vet att många befinner sig utmed vägarna, så hoppas jag att det vimmlar av polisbilar som ser till att farten saktas ner. Det finns ett liv efter påskhelgen också. Tänk på det!