Det var visst midsommardagen

Annonser

Vi har inte firat något speciellt under denna helgen utan endast bara tagit det lugnt efter vårat läkarbesök. Jag fick order om att besöka en kardiolog för det ska man göra en gång per år. JR har ju redan varit där så nu var det min tur. Enligt vår läkare var det oerhört att jag aldrig varit hos en sådan doktor.

Sedan ska vi få en egen dietist vilket är vanligt här nere. Jag tycker det ska bli intressant för vi kanske inte äter helt rätt och enligt vår läkare borde JR äta mer än han gör, vilket gladde honom. Vi känner oss verkligen ompysslade och detta med maten är jag väldigt intresserad av.

JR köpte fat till våra kryddbuskar då de nu står på trädäcket. De doftar så gott. Vi hade tänkt ta ett dopp idag men på efter middagen hopade sig molnen och det kändes inte så frestande längre.

Jag våttorkade idag då det verkar vara det ultimata för att slippa så mycket damm. Jag tog det i min vanliga takt. JR höll på med utegrejer. Vilket betyder att plocka bajjor och så skulle det mätas en del vi poolen.

Den som jag inte badade idag då det började droppa friskt. Vi satt ute och så drog ett regnväder in och då gick vi in. Jag duschade och tvättade håret då det var dags för det, så det var en dag då regnet drog in över oss igen.

Ett par åskknallar blev det också och stackars Turbo blev lite olycklig ett tag. Men det slutade strax. Nu regnar det ordentligt och vi håller oss inomhus och tittar på youtube. Har hittat flera olika som vi följer genom deras äventyr.

Tänkte visa hur fint vår doliprame har växt till sig. Undrar om hon får blommor i år? Men det är ändå fint med alla gröna blad.

Kan nog säga att denna midsommarhelg har varit bra här på udden.

Läkarbesök idag

Annonser

Vi hade tid hos vår läkare idag men inte alls för tidigt. Precis innan vi skulle köra iväg hörde vi en åskknall och stora droppar föll. Men vi lyckades ta oss in i mackan utan att bli våta. Eftersom vi var i god tid till vår vårdcentral satt vi en stund då regnet öste ner. När det avtagit gick vi in och fick vänta en liten stund. Sedan hade vi en uttömmande stund med vår läkare. Nu verkar det som att en del ska rättas till med medicineringen och det kan ju bero på att vi lever här nere nu. Känns tryggt tycker vi. Efteråt körde JR mig till Parmacian eftersom jag behövde köpa ny ögonkräm.

Hundarna var väldigt glada när vi kom hem igen och nu lyste solen så allt torkade upp. Parasollet fälldes upp och fåglarna gick sina frön. Täcket åkte av poolen och det var +30 redan före tolv så idag var det bad i faggorna. Det har regnat inatt och det började redan igår kväll. Här riktigt öser det ju ner när det väl regnar så nu har alla växter fått en ordentlig dos.

Jag vill ju att denna hörna ska bli riktigt mysig och idag flyttade jag mina krukor med rosmarin och basilika hit till myshörnan. De är bra för de håller mygg och annat flygfä borta. Man ska ju kunna ligga här och läsa utan en massa sådant. Just nu är det endast våra badkläder som myser där, men meningen är att någon av oss ska kunna ta en tupplur här.

Nya ytterdörrmattan som jag köpte igår. Tycker att den är snygg. Det fanns andra med en massa färger men jag fastnade för denna. Du är en stjärna så därför får du kliva in på denna matta. Vår sunset boulevard för alla som kliver in.

Vi tog ett midsommarbad på kvällen och det +31 gradig pool. Så skönt och rofyllt. Jag simmade mina 60 meter och sedan guppade vi runt som vanligt. När vi kände oss nöjda satt vi ute ända till halv nio och då ville magen ha något. Så lugnt och skönt vi haft det idag efter läkarbesöket.

I morgon är det vanlig lördag här men i Sverige midsommardagen. Trevligt att vädret varit fint och varmt för en gångs skull där uppe. Det unnar jag alla svenskar. Men föredrar ändå att stanna här. Våra sista midsomrar har inte varit särskilt glada då våra föräldrar tacklat av och inte kunnat delta som de brukar. Men alla före det var väldigt trevliga och vi har suttit i vårat uterum med värmen på då det varit lite kyligt.

Men en midsommar var inte rolig och det var då mamma blev dålig och somnade in på midsommardagen. Sedan dess har jag inte kunnat vara så glad under denna helg. Därför firar vi inte den utan bara är och kopplar av.

Ett stick och en inköpstur

Annonser

Vi hade fått besked om att sticktanten skulle komma denna morgon mellan 08.00-08.30 och det är rena rama tortyrtiden för oss. Men vi satte våra klockor på mobilerna och gick och lade oss i en hyfsad tid. Men kunde jag sova skönt? Nehej då, jag sov till någonstans vid femtiden och sedan blev det duttar på en halvtimme tills min mobil larmade. Jag har förresten hittat en riktigt fin melodi som väckning. Brukar bli väldigt aggressiv av väckningar annars.

Fick upp JR och vi trodde att då vi satt tiden på 07.30 skulle vi ha god tid på oss att vakna. Gissa om det blev fart på oss då det klingade vid grinden redan 07.45. Stacktanterna brukar hellre komma senare än före utsatt tid. Men stuckna blev vi och sedan fick JR vänta tills bageriet öppnade. Hög luftfuktighet idag med så ett bad skulle det absolut bli senare på dagen.

Molnigt idag med och med så det passade bra att ta en tur. Mackan behöver rulla x antal mil för att fungera perfekt. Har något med dieselbilar att göra. Fråga mig inte mer för jag litar helt och fullt på JR när det gäller sådant. Kuma var så nöjd med sin nya madrass på golvet och lade sig och somnade direkt.

Eftersom klockan närmade sig tolv var det ingen idé att köra till den affär jag ville till. Så därför blev det vårat gamla vattenhål Vias och tjuren stod där och bligade som alltid. Hela stället hade vaknat ner vid Ferret där vi stod och en del semesterfirare hade infunnit sig. Allt var öppet och det var roligt att se.

Bredvid Europark som är ett stort nöjesfält liknande Liseberg finns dessa hästar, som idag hade ledigt och kunde gå runt och bara njuta.

Vias är en trevlig liten by och som lever upp ordentligt på sommaren. Vi var ofta här och handlade då allt nere i Ferret var stängt då vi stod där. Därför är vi väl bekanta med byn. Så fina blomlådor de har i år. Tänk vad lite blommor kan liva upp en annars så trist gata.

Vi hade inte tänkt åka till Brico Depå som ligger mot Narbonne, men eftersom min affär inte öppnat efter lunchstängningen tog vi ändå en tur dit. Jag tycker denna rondell är så fin. Är ju en humanist och latinare så kolonner och romare ligger mig varmt om hjärtat. Finns många lämningar från romarnas invasion här nere. Vi har några i vår by men har inte varit där ännu. Sparar en del saker till framtiden.

Det var alltså hit vi körde och släpp in en karl lös på ett gubbadagis, så kommer han ut med minst sju plankor. Det gjorde JR och han fick ladda in dem själv i Mackan då det annars hade blivit rena rama anarkin bland hundarna. Sitt still i båten är något som vi ofta tillämpar.

Dags att köra tillbaka till Beziers och mina inköp. JR mycket nöjd då en del av stommen till trädäcket var inköpt.

Inte speciellt mycket trafik på vägen och vi kom fram till min destination i bra tid.

Glad kunde jag hoppa ur bilen och gå in på upptäcksfärd. Först var det tuggben till hundarna och det slank ner en påse med torkad anka också. Lite godis måste de också ha. Sedan var det arbetshandskar till JR och jag fick tag i rätt storlek. Sist en ny yttermatta till entrén. Vår gamla är ju 25 år gammal och har gjort sitt. Där var jag nöjd för dagen och vi kunde köra hem.

Fortfarande hängde molnen över bergen men det är varmt och vi var lite hungriga. Hundarna började bli trötta och en trädgård hade nog varit det bästa. Men både mina och JR:s tabletter skulle ta slut efter idag så någon måste till parmacian. Någon blev JR.

Så han släppte av mig och hundarna hemma och körde vidare. Kuma och Turbo var glada och trötta.

Efter att alla plankor var på plats satte vi oss ned med var sin öl och lite tilltugg. Hundarna fick lite anka och sedan sov de. Ett skönt bad blev det och vi kände oss väldigt nöjda med dagen trots det tidiga uppvaknandet. I morgon Midsommarafton och läkarbesök.

Flygande start

Annonser

Jag vaknar ju oftast först och så var det denna morgon. Väckte JR klockan elva och han morgnade sig. Då klingade det vid grinden. Jösses vilken fart han fick upp och på med shorts och tröja. Det var leveransen av vinkylen som skulle komma i morgon. I och för sig gjorde det inget för nu kan vi åka och göra våra inköp i morgon. Men jag tror inte JR uppskattade att få rusa upp ur sängen. Vi tycker nämligen om att vakna sakta och morna oss.

En del moln idag med och det verkar ha regnat en hel del inatt. Vårat trädäck hade fortfarande spår av det. Hög luftfuktighet idag med och lite vind som tilltog längre fram på dagen. Man blev svettig så fort man gjorde en ansträngning. Så det blev ett dopp direkt efter frukosten. En lite sen frukost då JR tog teslan till Super-U först. Men så skönt det var att svalka sig i +30 som det var i poolen idag. JR fyllde på mer vatten igår så det kylde väl ned den lite. Senare var det +31 då JR var tvungen att ta ett dopp. Återkommer till det senare.

JR fick för sig att just idag skulle en ny madrass göras till Mackan eller den ska ligga i husbilen men den är för Kuma. Ett riktigt skitgöra för vinden hade tilltagit och jag ville sitta ute då det var så skönt. Det var alltså jag som skulle sy ihop överdraget. Som det brukar heta i amerikanska deckarserier hostail witness, alltså motvilligt arbete från min sida. Något vittne handlade det ju inte om. Men jag gjorde det för Kumas skull och den är klar att användas.

Jag har tidigare föreslagit att JR skulle fästa gräsmatta på taket till lilla huset. Men han har tvekat och velat fram och tillbaka om hur han skulle göra då han var rädd att det kunde regna in. Inatt hade det regnat in och då blev det fart minsann. Gräsmatta hade vi ju över så den hamnade på taket. Kanske en försiktighetsåtgärd då jag satt på trädäcket och sydde under mycket fräsande. Att ha poolen mellan oss kändes kanske lite tryggt. Men visst blev det fint? Nästan lite som ett sedumtak.

JR gick ut med madrassen till Mackan och vi har en mycket nyfiken liten hund som absolut måste följa efter.

Lilla Turbo kunde vara lugn denna gång för JR körde inte iväg med Mackan. Han kom strax in genom grinden igen och nu ska återkomma till varför det blev ett dopp efter detta.

Efter att ha satt fast gräset på taket till lilla huset hörde jag ett plums och JR hängde över kanten till poolen. Han hade lyckats knuffa ned hammaren i vattnet och den skyldige får hämta hammaren. Jag kunde gjort det men var inte badsugen eller varm så JR anmälde sig som frivillig.

I morgon blir det en tidig morgon för oss då provtagningstanten kommer mellan 08.00-08.30. Ja, vi var ju tvungna att ta hembesök då hon inte skulle vara på vårdcentralen under hela dagen. Men efteråt blir det frukost och så iväg på en liten inköpsrunda.

JR fick lite gjort

Annonser

Jag har varit allmänt trevlig och varit behjälplig med lite småsaker. Hämtade hem soptunnan och hade ett litet samtal med en granne uppåt gatan. Drog ett hörn av gräsmattan så den kom på plats. Men sedan var mina sysslor klara för idag.

Körde ett yogapass idag när JR tog teslan till affären och köpte en del saker han glömde i lördags. Sedan var det dags för hårtvätt och eftersom molnen var kompakta idag var jag inte så badsugen. Det varnades för regn men först klockan 20,00 och det stämde bra. Annars har det varit varmt men med hög luftfuktighet. Så JR var rätt svettig efter dagens arbete.

Det blev bra. Lite färgskillnad men så gör solen sitt och efter något år har allt samma färg. Jag ska sopa mattan i morgon. Så skönt att slippa allt ogräs som sticker upp framför fönstret. Skönt för hundarna som slipper gå på heta plattor. Kuma inspekterade det hela och verkade mycket nöjd. Vi är nöjda och som jag skrivit tidigare så sopar jag hellre än rensar ogräs.

Mitt popcorngräs verkar trivas ordentligt nu när vi planterat det i jorden. Men det är bara att vänta och se om det klarar vintern också. Det finns goda förutsättningar att det ska kunna växa sig till en stor buske. Det är roligt att testa lite annorlunda saker.

Som jag skrev ovan så var vi klara och gick in några minuter före åtta då regnet kom nästan på minuten.

Åskan hördes långt borta sade JR, men den kom inte över oss. En bra regnskur kom det ändå och kanske blir det lite mer under natten. Inget vi har något att invända emot. Jorden behöver regn och även vinrankorna. För sedan kommer ju solen som ger resten.

Jag är glad att all gräsmatta är på plats för det är så jag ville ha det. JR har varit lite tveksam men nu är han väldigt nöjd med hur det blev. Nu är den klumpiga cementuppgången täckt av en grön fin gräsmatta. Vänta bara tills nya trädäcket kommer på plats då ni. Ja, det kommer att bli så snyggt.

Lite moln seglade över himlen

Annonser

Fortfarande varmt ute men idag skymdes solen lite då och då. Fuktigt i luften men lakanen jag hängde ute torkade bra då de sydliga vindarna hjälpte till. Lite svagare vind idag men bara så skön. Vi började dagen med ett bad efter frukost. Det har blivit lite som en sommartradition nu. Jag simmar mina metrar och JR hejar på. Sedan guppar vi runt och bara njuter. Sedan kan dagen börja.

Dessa moln susade förbi och kom aldrig över vårat hus eller by. Såg ett par brandflyg på himlen så nu får man förmoda att det är mycket torrt i markerna. Vi vattnade våra växter idag för det råder inte vattningsförbud här. Men vi är vaksamma om det skulle komma.

Skulle rycka upp ett ogräs idag men så blev det inte då en cikada låg mitt i den. Kunde inte bara slänga bort den. Kanske var det den som spelade uppe i trädet idag?

Skönt med skuggande träd och gissa om de växer. JR har börjat med att förbereda för den nya delen av gräsmattan idag. Ny matta är inköpt och nu ska den läggas. Jag är innerligt glad att slippa klippa bort allt ogräs som brukar växa där. Jag sopar hellre gräsmattan. Har en riktig askungekvast som är suverän på dessa korthåriga gräsmattorna.

JR fick tag i samma som vi har lagt tidigare och är mycket nöjda med. Mjukt för hundarna och så slipper de gå på stekheta plattor när de ska till baksidan. Det finns längre strån också men vi tycker denna är perfekt för oss. Nu döljer vi alla fula betongplattor också.

JR hittade ett mynt under en platta som han ville ha bort. Efter mycket skrapande och tittande har vi kommit fram till att det är från 1982. Men inte franskt utan arabiskt. Hur det hamnat i vår trädgård kan vi bara gissa, men kanske någon som lade betongplattorna var från något land på andra sidan medelhavet?

Något annat JR gjorde idag var att han lyckades ta reda på den som ska ta prover på oss. Men hon har tydligen en dag med hembesök på torsdag då vi ska ta dem så hon kommer hem till oss. Vi kan inte ta provet tidigare och på fredag ska vi till läkaren så det var avgörande. Men nu är det klart och egentligen rätt skönt att inte behöva ge sig ut tidigt på morgonen. Vi ska bara upp ur sängen och klä på oss. Inte roligt men det fungerar.

Visste ni att det är sommarsolståndet i morgon? Men så är det. Läste idag att någon dumbom tyckte att svenskarna skulle avskaffa midsommar som helg. Samtidigt som hans fru förberedde just det firandet på Gotland. Alex Schulman ärkemobbaren him self. Jag blev arg då han i sin podd som han har med en annan mobbare var fruktansvärt elaka mot Camilla Läckberg. Därför hänger jag ut honom här. Ja vad heter den andre dumbommen då Sigge Eklund en b-kändis, alltså en nolla. Förstår inte ens varför folk ens lyssnar på deras podd. Gjorde det en gång och gör aldrig om det.

Nu väntar jag på att sommarpratarna ska börja på P1, en tradition hos mig sedan barnsben. Det och radioteatern var det man lyssnade på när man var på badstranden.

Livet är en semester sade: JR

Annonser

Nu när temperaturen är på normal nivå har vi njutit av dagarna och kvällarna till fullo. Två dagars hetta är ju ingenting mot vad andra fått uppleva. Vi har inte sett brandfly över vårat område och jag misstänker att de har agerat längre åt väst i Frankrike. Men vi har inte startat något större projekt och det känns rätt skönt. Vila och njuta har varit våra ledord. Idag blåste det en del och sydliga vindar gjorde att det var helt underbart.

Turbo vaktar oss när vi badar i poolen. Nåde den som kommer nära vår grind då. Hon har full koll på läget.

Det blir en skön skugga på framsidan när kvällen närmar sig. JR gick bort med ena tunnan då det är tömning i morgon. Idag fick jag hjärtat i halsgropen då min baddräkt var försvunnen då vi tänkte ta vårat andra dopp för dagen. Jag hade hängt den i staget för parasollet och det blåste ju lite idag. Den var borta!!! JR tittade i poolen för tidigare hade hans badbyxor hamnat i poolen. Jag rusade runt i trädgården och ut på gatan. Fick JR att ta fram stegen för att titta in i grannens trädgård. Gud förbjude att den hamnat där. Jag hörde JR:s röst då jag rundade hörnet till vår gata och kom till grinden. Han hade hittat den på botten av poolen. Va!! Hans badbyxor flöt och min baddräkt sjönk. Vet inte vad jag ska tänka om det?

Så då kunde hundarna få sin middag och det var faktiskt inte så hemskt att ta på sig den våta baddräkten. Den var ju lite ljummen och jag skulle ju ner i vattnet som hade +35 vid sista doppet. Eller dopp, vi flöt omkring ett bra tag. Ibland var det till och med så att vattnet krusade sig i poolen. Lite mysigt tycker jag.

Idag var det riktigt skönt att sitta i badrocken efter doppen. Nej, jag hänger inte baddräkten på samma ställe då det blåser en vind hur varm den än är. Jag älskar min baddräkt och vill inte bli av med den. Här kom tanken på att köpa en reserv igen, jag som sällan köper kläder. Nu har jag köpt mer än jag gjort på flera år, undantaget underkläder då. Vi rensade ut ordentligt när vi flyttade och jag lovar att vi kunnat rensa lite mer, men det kommer med tiden. Flera av jackorna jag tog med har jag inte använt på tre år. Så det blir nog en översyn vad det lider. Jag har ett par splitter nya handskar som jag inte använt heller. Det blir aldrig så kallt här.

Det är ju alltid lite småpyssel innan vi drar oss in för kvällen. Idag vattnade vi inte, men vi sätter på täcket över poolen och fäller ned parasollet. Sedan blir det ju alltid en tur runt trädgården för att se till att allt är ok.

Det kanske är detta som kallas för hemester? Att sitta och lyssna till cikadorna, ha en varm vind som sveper över dig och ta ett dopp i poolen när andan faller på. Jag kan inte önska mig bättre dagar.

Varmt men skönt idag

Annonser

Vi möttes inte av en het värme idag utan av vanlig värme. Riktigt skönt och behagligt tyckte både vi och hundarna. Man kunde riktigt se hur de log när vi gick ut i morse. En ljuvlig smekande vind har hjälpt till att torka de kläder jag tvättade och hängde på tvättlinan.

Men innan frukost körde JR iväg och storhandlade. En del till kommande trädäck och mer gräsmatta framför fönstren vid rosenbuskarna. Jag har längtat efter att få täcka de fula plattorna där och slippa klippa ogräset. Sopar hellre.

Jag har vipplat efter att vi tog ett skönt bad i poolen. Fast så svalkande var det inte då det var +34 i vattnet. Nätterna är ju tropiska nu så det svalnar inte i poolen sedan vi hade två dagar med hög värme. Men det är ändå skönt att guppa omkring och jag har simmat mina metrar. JR har fått börja smörja in sig med skyddskräm i ansiktet för det svider annars, jag är ju mer försiktig så jag klarar mig. Men måste ha solglasögon då det svider i ögonen annars.

Lördag och då vill vi göra det lite festligt. Ölen med namnet är betydligt bättre än pandemin. Någon tequila drack vi inte för det hade nog blivit lite väl starkt. Solen gör ju sitt den också. Jag var på Ibiza när det var extremhetta och en kille fick delirium av all alkohol han drack. Så något jag lärt mig genom åren av resande är att sol och massor av alkohol går inte ihop. Men något läskande kan inte skada om man dricker med måtta.

Turbo var så nöjd med vädret att hon stannade ute när vi gick in. Hon har sovit ute på trädäcket när vi ätit vår middag och när vi nattat trädgården och poolen. Kuma kom också ut och var så glad att det endast var +28 vid nio på kvällen. Behagliga temperaturer måste jag tillstå.

Vi har badat två gånger idag och då guppar vi runt rätt länge. Men nu är det så härligt att sitta på trädäcket under parasollet efteråt. Härligt att det gick över så snabbt som det ofta gör här. Men det kommer väl en dust till under juli misstänker jag. Men den dagen är inte här ännu. Livet är så underbart och som JR sade idag så kändes det som att vi har semester. Vilket ju är sant resten av livet ska vara en semester.

Dagen då vi för tre år sedan fick nycklarna

Annonser

Vårat nya liv började efter att vi skrivit under alla papper hos notarien och fått nycklarna i våra händer.

Ja såhär såg vår trädgård ut för tre år sedan då vi gick in genom den rostiga grinden. Då hade vi ännu inte upptäckt att det bodde råttor innanför stängslet till vänster. Det tog ett litet tag men så hade vi skrämt bort dem. Kommer ihåg den morgon då jag gjorde min yoga och en råtta nästan var på väg in mot mig då jag hade fönstret öppet. Usch, ingen trevlig upplevelse. Men efter den upplevelsen lyckades vi få bort dem och nu har vi inte ens mössen kvar i garaget,

Idag ser det annorlunda ut och i mitt tycke bra mycket trevligare. Vi har haft en väldigt varm dag med +39 men våra portabla ac:n klarar att hålla ner värmen inomhus och där har hundarna tillbringat mesta tiden av dagen. Vi har tillbringat vår dag i poolen. Ja, det var varmt idag men i morgon blir det svalare. Två dagar klarar man i ett nafs och sedan blir det normal sommar.

Vår uppfart idag. Ja, kanske lite ogräs men vi har väntat med trädgårdsarbetet tills denna canicule är över. Så till veckan kan vi göra lite mer. Jag ska till exempel köra en maskin med tvätt. Vi kan ha dörren öppen för hundarna och de kan gå ut när de vill. Som jag sade till en läsare av min blogg så håller inte kallekulan på mer än drygt två dagar. Jag är ingen meterolog men jag har ofta rätt. Vi kan nog vänta oss lite värmeåskväder efter detta och det är rätt vanligt.

Det som är roligt är att vi ännu en gång fått bevis på att våra portabla ac:n klarar riktig värme. Vi sover som gudar på nätterna och Kuma mår så bra på sin säng. Han sover som en stock där. I vårat gamla hus hade han en egen biabädd och det är kanske den han tycker att han fått tillbaka.

Idag var det ovanligt varmt i vår pool +34,5 vilket är rekord. Hoppas det blir lite svalare i morgon. JR ska nämligen göra en del inköp. Men han tar Mackan så det går nog bra.

Det är helg och då tar vi det ännu lugnare.

Då kom värmen

Annonser

Det skulle bli varmt idag hade vi fått besked om och det blev +38 som varmast och det hade vi inga problem att tackla. Badade två gånger idag och jag har simmat 60 meter idag samt kört lite vattengympa. JR hänger inte på utan ser mest ut som en flaxande groda. Han trampar vatten med andra ord och det är väl nog så bra.

Eftersom vattnet hade +33 idag fick vi plaska runt länge varje gång och det blev fingertoppar som såg ut som russin. Men så skönt jämfört med att bara duscha. Vi är så glada att ha vår pool och i år kan vi verkligen njuta av den. Jag blir nästan tårögd när jag skriver detta då vi kämpat så för att få detta lilla paradis. Vi hoppas ju att få bo här under en lång tid och därför har vi också downsizat från vårat hus i Sverige.

Cikadorna har verkligen haft konsert idag och jag tycker att de mest låter från vinfältet. Det vi alltid är så förundrade över är hur tyst det är här om dagarna. Men det är klart att det beror på att människor arbetar och mitt på dagen har de två timmars lunch. Då äter man och sedan vilar man en stund. De arbetar längre på kvällarna också och allt jämnar ut sig. Klart man ska vila på maten.

Vattnade alla växter i krukorna idag och då följer Turbo gärna med. Gör ju det fram på kvällen när det är lite svalare. JR tog hand om poolen och kollade ph-värdet och klorhalten i vattnet. Viktigt att göra nu då det är varmt dygnet runt. Sedan vattnade han våra andra växter. I morgon ska det bli lite varmare och sedan är denna caniculen över för denna gång. Tillbaka till mer normala sommartemperaturer. Då syftar jag på hur det är här nere +29-+32 brukar det pendla mellan. Men nu har vi tropiska nätter så kvällarna blir sammetsljumma.

+34 när jag var klar med min vattning vid halv åtta. Skönt att komma in i svalkan då. Nu sover vi gott och i morgon är det fredag.