Juholt kommenterar artikel i expressen

Annonser

Håkan Juholt som nu kommit hem från sin semester, kommenterade artikeln som expressen publicerade. Han menar att allt är lösryckt och taget ur olika sammanhang. Det enda han medger att han sagt är att, Reinfeldt inte har profilerat sig på de fem år han suttit som statsminister. Medans han själv efter bara någon månad som ordförande i socialdemokratiska partiet, har gjort det i och med sitt uttalande om kulturfrågorna.

Jag tror inte att folk har hittat på det han sade på baren i Turkiet, så visst har han pratat politik med sin fästmö. Att sedan inte allt har kunnat återges beror antagligen på att, när man sitter i en bar så är sorlet ganska högt. Man kan inte höra precis allt som folk pratar om. Sen är det ju så att sådant man själv som åhörare kommer ihåg, är det man uppfattar som utstickande i ett samtal.

Klart är att herr Juholt tabbat sig rätt mycket då han pratade på denna bar. Alkoholen har nog gjort sitt till i sammanhanget. Alla vet ju att män med alkohol i sig gärna vill brilljera inför andra.

Det kan ju tyckas att detta inte skulle medföra att han skulle hamna i en artikel i expressen. Att detta är smutsig journalistik. I viss mån kan jag hålla med, men att Juholt också borde kunna tänka på att han nu är en offentlig person. Vilket betyder att allt han säger kan vändas mot honom. Han har väl kunnat läsa hur allt Mona sagt och gjort hamnat i pressen. Så i slutänden är hans agerande i baren oproffsigt.

Sen anser jag inte att han ska börja jämföra sig med Reinfeldt eller någon annan efter någon månad som ordförande. Tycker nog det är lite tidigt att göra det, då han är tämligen oprövad och ingen egentligen vet vem han är i politiska sammanhang. Han borde vänta tills sossarna publicerat ett ordentligt partiprogram och sedan börja profilera sig.