Socialdemokraternas kovändning sågas

Annonser

Idag kom ju ett nytt besked från socialdemokraterna angående Sveriges insats i Libyen. Juholt menar att man inte sviker det libyska folket utan att man istället för JAS planen ska skicka marina insatser. Detta får stark kritik från folkpartiets utrikespolitiska talesman och även Stefan Ring militärstrategisk expert vid försvarshögskolan.

Vid en förfrågan om marina insatser tar det minst 3 månader innan Sverige kan ha fartyg på plats och Stefan Ring menar att det är inte via havet Gaddafi får sina vapen utan via öknen. Då är flyg mer effektivt än fartyg. Att skicka fartyg och ta hem planen kommer att kosta åtskilligt med pengar och det var väl kostnaden som Juholt protesterade mot tidigare.

Jag tycker detta börjar verka skrattretande. Man vill kosta på ett byte av militär enhet som inte är till särskilt stor nytta mot en som varit till stor hjälp. Detta är sandlådepolitik. Rewind Juholt och återkom med ett mer intelligent förslag.

Tänk efter vad är det som FN frågar efter för hjälp istället för att hitta på något efter att kritik kommit från de egna leden och andra. Har man bett om marin hjälp? Nej, man har bett om spaningshjälp bl a och det är väl det vi ska bistå med då.