Hur kan ett dödande verka overkligt?

Annonser

Jag läser och förfasas över mordet på den 54 årige läraren i Hofors. Först nekar den anklagade 20-åringen till att ha dödat mannen. Han menar att han hoppade lite på mannens huvud och det kan han väl inte dött av. Här vill jag skriva massor av utropstecken och kanske några frågetecken. Vadå, hoppade lite? Det förstår till och med en femåring att när någon som väger 80 kilo hoppar på någons huvud så är mycket stor sannolikhet att den dör. Sedan tycker den anklagade att det verkar så overkligt att mannen dött.

Den döde verkar ha stött på flickan i gänget och då tar det hus i helvete. De bryter sig in i mannans trapp och ringer på. Sedan sker en fruktansvärd misshandel så mannen dör. De filmar alltihop med sina mobiler som om de är stolta över att mörda. Hur är man funtad uppe i huvudet när man gör det? Jag begriper inte hur någon kan göra detta. Sinnesundersök allihop och när det så konstaterats att de inte är friska, så lås in dem för all framtid på ett behandlingshem för psykiskt sjuka. För friska kan ingen av dem vara.

Visst kan man bli arg om någon gubbe stöter på ens tjej, men det ska väl inte leda till att man är ute efter att skada honom. Det borde väl räcka med att man talar om för vederbörande att man finner det opassande och ber honom hålla sig flera mil från ens tjej. Mord ska det väl inte leda till.

Jag tycker det är avskyvärt att någon leker gud.