Midsommarhelgen närmar sig

Annonser

Idag är det sommarsolståndet och det är årets längsta dag. Vikingarnas blot stod denna dag och natt, vilket har gett oss midsommar. Man kan säga att detta var deras nyår, som talade om att ett år var till ända och ett nytt började. Vi firar midsommar på fredag och många ger sig ut på vägarna denna vecka för att ta sig till olika platser för att festa.

Många förolyckas då de har bråttom och kör för fort. Men varför ha så brått, midsommarafton är inte förrens på fredag och nog hinner man ändå? Det jag heller inte förstår riktigt är att en del tar i så fruktansvärt med firandet. Spriten bara måste flöda och många tragedier kommer att ske. Äktenskap tar slut och barn far illa när deras föräldrar dricker för mycket. Folk blir som förbytta och agerar som att det är den sista dagen i deras liv.

Detta ska ju vara en glädjens högtid , så varför göra den till en av årets värsta helger. Polisen är glad varje gång det regnar denna helg för då är folk lugnare. Men måste det vara dåligt väder för att folk ska besinna sig? Att ha trevligt i goda vänners sällskap utan bråk och otrevligheter borde vara denna helgs mål. Vi borde kunna se tillbaka till midsommar med glädje. Många börjar ju sin semester i samband med den och upptakten till det borde vara något positivt.

Så detta inlägg är en maning till alla att tänka sig för innan man agerar och ha för tusan roligt. Sommaren har ju just börjat och detta har vi längtat efter under hela året.