Maud Olofssons tal blev känslosamt

Annonser

Både tårar och skratt fyllde hennes tal och det är klart att det var känslosamt att för sista gången stå i Almedalen och tala. Flera journalister anser att hon kunde ha varit mer känslosam och kanske inte så glättig på slutet. Men Maud Olofsson är en känslosam person och man har många gånger känt av det då hon uttalat sig.

Hon skickade en fråga till Juholt hur han kan vara med att ödelägga Sveriges ekonomi genom att rösta ner alliansens budgetförslag. Det ska bli intressant att höra om han ger svar på den frågan. Sveriges invandrarpolitik är ett misslyckande enligt Maud och det kan jag hålla med om. Inte en enda regering har lyckats med det. Hon menar att man ska lyssna mer på de som kommit till Sverige för att höra vilka behoven är och det är något jag ansett länge.

På presskonferensen samma dag blir hon arg när hon får frågan om centern ska hoppa av alliansen. Det förnekar hon bestämt. Men klart är att många anser att centern måste profilera sig mer och göra sin röst hörd i fler sammanhang. Så vad som händer när det blir en ny partiledare återstår att se.