Centern går uppåt i mätningarna

Annonser

Nya mätningar görs ju hela tiden och man ska ta dem med en nypa salt. Men centern verkar få ett lyft i och med partiledarbytet som sker nästa vecka i Åre på centerstämman. Annie Lööf verkar vara ett bra val enligt folket och nu gäller det för henne att även få ut deras politik. United minds som utfört mätningen menar att uppgången har stor del i att man varit så öppen med valet av partiledare, vilket är precis det motsatta som socialdemokraterna gjorde. Till och med kd har fått en liten uppgång så just nu leder alliansen igen.

Vänsterpartiet skulle enligt mätningen inte komma in i riksdagen om det vore val idag. De har tappat ända sedan samarbetet med socialdemokraterna och miljöpartiet. De fick troligen göra alltför många eftergifter för att få vara med och det har skadat dem. Det kan också bero på att valet av ny partiledare och hur ledningen ska se ut inte är klar ännu. Folk vet inte vad det är de ska rösta på och då blir tveksamheten stor.

Socialdemokraterna har tagit väljare från vänstern och det är ju på gott och ont eftersom de utarmar sin koalitionspartner. Miljöpartiet har ju flaggat för att någon blockpolitik inte är aktuell för dem, så det är inte säkert att de ställer sig på socialdemokraternas sida vid nästa val. De har stärkt sin ställning hos sina väljare och är nu ett av de större partierna i riksdagen. Återstår att se vad centern kan göra i fortsättningen för att gå om miljöpartiet. Sverigedemokraterna går tillbaka hela tiden i varje mätning och mycket beror på händelserna i Norge.