Att få betalt för att göra ingenting

Annonser

Man skulle kanske gå med i något parti och se till att bli inröstad i riksdagen. Sen kan man hoppa av och bli politisk vilde och lyfta en saftig lön i fyra år, få hyran för en lägenhet i Stockholm betald, för att när man sluat få ca 540000:- kronor under 12 månader. Under denna tid kan man kanske odla en rolig hobby och leta nytt jobb i lugn och ro. Något är mycket sjukt i detta tycker jag. En 23 år gammal kille som knappt nuddat vid ett vanligt arbete lyfter en lön som han inte förtjänar och det är våra pengar han spenderar.

Slutar man ett arbete har man uppsägningstid och under den får man sin vanliga lön, därefter får man nöja sig med den ersättning som ges av arbetsförmedlingen om man inte lyckas få ett nytt jobb. Man får inte heller stanna kvar och göra ingenting utan avsluta sina arbetsuppgifter och göra skäl för sin lön. Så ska det också vara om man är förtroendevald. Jag har inte råd att betala Petzälls lön och det tror jag inte någon i Sverige har. En som inte vill ställa upp på de krav väljarna har ska inte heller få betalt. De som valt honom ska få valuta för sina skattepengar. Jag ser inget värde i att denne unge man sitter i riksdagen. I och för sig såg jag inte värdet när han var medlem i sd heller men nu ännu mindre.

Det är bra att det blir debatt om dessa löner som riksdagsledamöterna får när de hoppar av eller slutar sin riksdagstid. Gudrun Schyman gjorde likadant när hon hoppade av vänsterpartiet och jag kan inte se att hon tillförde något. Det är dags att det blir en ändring på dessa arvoden och att de får behålla sina lägenheter med betald hyra då de egentligen inte har ett dugg att göra i vår riksdag. För det är vår riksdag och inte någon enskild människas lekplats. Vill man inte vara med och styra vårt land så ska man inte heller vara kvar på en plats som någon annan kan fylla.

Vi ska inte tillåta att våra invalda riksdagsledamöter tar av våra skattepengar utan att prestera ett dyft. Vi är deras arbetsgivare och vilken sådan kan tillåta att de anställda inte jobbar.