En kall höst för Juholt

Annonser

Radion meddelar att Juholt ska betala tillbaka 160 000:- och åklagaren ska granska ärendet om det är bedrägeri. Vi gav upp ett ramaskri när Mona Sahlin köpte blöjor och toblerone för våra pengar och nu har vi fått en partiledare som försöker roffa åt sig av våra pengar. Dessutom säger han till media att han inte visste om detta vilket får mig att höja på ögonbrynet. Är han verkligen så okunnig om vilka regler som gäller? Till råga på allt går en riksdagsledamot ut i media och säger att han fått en varning om att ifall han är sammanboende med någon så ska han inte ha hela hyran betald. Så nu undrar man vad som är sant eller inte.

Hade jag varit Mona så skulle jag suttit hemma med ett stort leende. Många vittnar om att han fick partiledarposten med en kupp mot henne och därför blir man inte förvånad när detta uppdagas. Juholt verkar inte vara en ärlig människa och kan man verkligen ha en sådan som ledare för ett stort parti? Vill vi svenskar ha en sådan som statsminister? Detta frågar sig nog många i partiet idag. Fälls han för bedrägeri sitter han nog inte kvar så länge till och bara att bli undersökt om detta borde göra att han får avgå. Jag tycker att han skadar partiet och ska ställa sin plats till förfogande.

Alla intervjuer med honom kommer att handla om detta och inte om den politik han ska företräda. Skulle kunna tänka mig att just nu sitter gruppledaren med den högsta ledningen och diskuterar vad som ska göras. Där hade jag gärna varit en fluga på väggen för att höra hur diskussionen lyder. Frågan är nog inte om Juholt kommer att avgå utan mer om när han måste göra det. Drevet som Tomas Bodström skriver om i sin bok är igång och nu snokas det ihärdigt i Juholts liv. Minsta lilla sak kommer att slås upp med stora rubriker och tillslut finns det inget annat val för honom än att avgå.