Flera polisanmälningar på Juholt

Annonser

Privatpersoner har polisanmält Juholt och det innebär att polisen måste granska anmälningarna. Det ska visst vara ett tiotal som kommit in. Vilka som gjort detta får man inte veta. Han själv var med i P4 efter tre idag och sade att han inte tänker ta någon time out. Han tyckte att han endast är mänsklig och att det som framkommit inte bör vara något att fästa sig vid. Jag blir upprörd över hans inställning då alla vet att om detta hänt någon av oss andra så hade vi fått sparken och även blivit åtalade. Så även om han inte kan åtalas är det lika grovt brott ändå. Som ledande politiker får man inte slarva med ersättningar och har man svårt för att sköta det själv har man ju anställda som kan hjälpa till. Att sedan skylla på att man tror att man gjort rätt när vanligt sunt förnuft säger att det inte är rimligt att svenska folkets skatter ska betala hans sambos hyra. Det är helt enkelt orimligt.

Jag tror att Juholt har närmat sig problemet på helt fel sätt. Han skulle gjort ordentlig avbön och bett svenska folket, riksdagen och sina medarbetare om en ursäkt. Gått ut med det i media och medgett att han t ex struntat i att läsa bestämmelser eller bara gjort som alla andra. Det han istället gör är att säga att det är bra med en utredning och sedan får vi se om det är brottsligt. Ingenting om hur moraliskt fel han gjort.

Enligt SVT sitter han otroligt löst och att han antgligen får avgå innan helgen. Carin Jämtin har skrivit ett öppet brev på partiets hemsida till alla medlemmar och vädjar till dem att sluta upp bakom partiet. Krisen är djup i det socialdemokratiska partiet och det har varit möten hela dagen både med Juholt och utan honom. Jag tror att alla är rädda för att förlora väljare och att partiet ska slpittras på grund av detta.

Så det är inte frågan om Juholt ska avgå utan endast när han kommer att tvingas att göra det. Kan partiet enas om en ny partiledare så kan det bli när som helst. Jag tycker inte om Juholt då jag anser att han är för självgod och pompös, men jag ogillar inte socialdemokraterna utan känner att de är nödvändiga för att vi ska ha en balans i politiken. Hoppas de har en annan som kan bli partiledare.