Trolöshet mot huvudman

Annonser

Det senaste om Juholts fiffel handlar om resor mellan Stockholm och Oskarshamn som är hans hemstad. Han har vid ett flertal tillfällen tagit ut ersättning för hyrbil på sträckan och samtidigt milersättning för sin egen bil. Allat gjort vid samma datum och vid ett tillfälle skulle han ha åkt 35 mil på en timme vilket är en otrolig bedrift. Då måste han även brutit mot hastighetsbestämmelserna och man undrar vad karln har för bil, en Ferrarri kanske? Att ta ut dubbla ersättningar är åtalbart och brottrubriceringen är trolöshet mot huvudman.

Detta ska valberedningens ordförande Berit Andnor ha blivit upplyst om, men övriga ledamöter säger sig inte veta något om dessa förhavanden. Men enligt en s-ledamot i partiledningen ska Andnor fått information om att allt inte stod rätt till med Juholts reseräkningar, enligt vad Svd erfar. Nu är de ledamöter i valberedningen mycket förtegna om vad som diskuterats inför valet, men som brukligt har Juholt fått frågan om det fanns lik i garderoben vilket han förnekat. Så hur trovärdig är den mannen?

Han ska också vid flera tillfällen ha berättat om att han vid 18-års ålder skulle ha smugglat tryckpressar till Solidaritet i Polen, och då suttit i polskt fängelse under två dagar. Dessa uppgifter går inte att bekräfta från något håll. Ordföranden i grafiska förbundet säger att man skickat tryckpressar helt öppet till Polen under exakt samma tid som Juholt uppger. Jag börjar tro att karl är mytoman och vill göra sig mer intressant än han är. Att öppet berätta en historia som ingen kan bekräfta är sann tyder onekligen på det.

För övrigt anser jag att Juholt ska avgå.