Man kan undra vad de tänker med

Annonser

Nordea ger sin vd Claussen en miljonlägenhet och bonus, mitt i kristider och sedan sätter de upp ett oförstående ansikte mot oss när vi protesterar. Då börjar man fundera om de inte lever i samma värld som vi andra. Eller struntar de i att många avslutar sina bankkonton och flyttar till andra banker? De kanske inte behöver vanligt folks pengar. Jag får den uppfattningen i alla fall. Denna gång var det Nordea, men det är inte bara den banken som ger höga bonusar till sina chefer, som redan innan har höga löner.

Jag anser inte att de förtjänar dessa pengar och att de ska ha bonusar då världens ekonomier går på knäna. Det är dags att bankerna börjar spara för sämre tider, så de inte kommer och begär hjälp från staten när det går åt skogen. Om inte kommer de snart inte att ha några pengar alls att förvalta. Vi småsparare har redan börjat se oss om efter andra alternativ. En signal som bankvärlden inte verkar ta på allvar. Jag är egntligen mot regler och bestämmelser för näringslivet som regeringar sätter, men när det gäller banker kanske det vore på sin plats.

Dessa bonusar och löner sticker oss i ögonen och borde istället komma spararna tillgodo. Det är ju vi som ser till att bankerna har pengar att röra sig med. Detta föder ett förakt mot bankerna och går någon omkull får de skylla sig själv. De gräver sin egen grav.