Jaha, då har vi veckans Juholt då

Annonser

I veckan gjorde han ett numera berömt utfall om mobiltelefoni. Han skulle minsann se till att alla i hela landet får tillgång till mobilnätet. Det han missade var att det skulle kosta varje enskilt hushåll 27 milj kronor. Liiite dyrt tycker jag att det blir och ärligt talat så har jah inet råd med det. Hans uttalande var säkert från hjärtat och han tänkte på de stackare som inte har möjlighet att ringa efter ambulans vid nödfall. Men varför inte kräva att telia har kvar det fasta nätet på just dessa ställen, trots att det inte är lönsamt? Inte ett ljud sade han om det.

Det vanliga blev också att när han fick veta kostnaden för mobilnätet, så tog han tillbaka sitt uttalande. Det var inte så han menade. Nehej, vad menade han då? Det har vi inte fått veta. Så typiskt för denne partiledare som skjuter från höften att bara vräka ur sig något, säkert efter att ha blivit arg över den dåliga täckning som vi har i mobilnätet. Men att inte ha ordentliga fakta om kostnader eller hur det skulle gå till. Ska man skratta eller gråta?

Någon som såg honom i Skavlans program? Var var den duktige talare socialdemokraterna pratat om? Eller var det en dubbelgångare som var med i programmet? Någon succè var det absolut inte och jag fick inte ett bättre intryck av honom efter den insatsen.

Jag får nog ha min rubrik som stående, då det verkar bli något att skriva om varje vecka.