Stanna till och andas lite

Annonser

Tror många behöver en uppmaning om att stanna upp och bara andas en stund. Livets olika måsten gör att det snurrar allt fortare och många säger saker utan att tänka efter före. Såg tv4:as tv-panel i morse och kände att näe. Att programledarna i morgontv inte är så oerhört klippska har jag upptäckt för länge sedan, men när de tror att de är otroligt insatta blir jag arg. Klart att de får ha sina åsikter och politiska preferenser, men anser att de bör hålla dem utanför programmet. Precis som övriga programledare gör i andra program. Väljer man en panel som ska diskutera veckans olika nyheter, bör de komma från olika läger och inte sitta som en enad massa och klappa varnadra på ryggen. Att sedan Steffo Törnkvist sitter och säger:” vi ska minsann klämma åt regeringen.” Blir jag bara full i skratt. Lämna alla djupa analyser till de som är mer insatta i de politiska frågorna.

Kladd-tv kallar jag tv4-morgonprogram. Malou von Siwerz är mer proffsig och ställer frågor som gör att den intervjuade får ge sina svar. Hon bjuder in alla parter för att vi tittare ska få en nyanserad bild av allt och sedan kan bilda en egen uppfattning. Jag ser alltid fram mot hennes program och blir besviken då det ibland bara visas repriser. Skulle vilja likna morgonprogrammen vid skallerpressen, där man vill ha sensationer och skandaler. Malous program Efter Tio, är mer som artiklar där man verkligen får veta något om händelser och människor.

Det är som att stanna upp och andas, tänka efter och sedan öppna munnen. Fler borde göra det oftare. Inte utge sig för att vara seriös när man inte är det. Det är helt ok att vara skvallerjournalist, men inte att låtsas vara något annat.