Vad är bäst med söndagar?

Annonser

När jag var yngre tyckte jag att söndagar var urtrista. Ingenting hände ju och det enda man kunde göra var att åka någonstans och fika, sedan gick man på bio om det var någon bra film på biograferna. Att se på tv var uteslutet, eftersom det bara var sport , nyheter och tråkiga pratprogram. Idag har vi ju andra möjligheter med alla kanaler som finns. Men det jag gillade med söndagarna var att då var det helt i sin ordning att sova länge. Man skulle vila upp sig inför veckan som började.

När jag blivit äldre så finns det nästan bara fördelar med söndagen. Ingen stress eller jäkt utan en lång brunch efter sovmorgonen. Sedan kan man ta det lugnt eller göra något litet pyssel. Jag brukar spara stryktvätten till dessa dagar, då jag får stå och fundera på allt möjligt. Stryka i sig är ju inget roligt, men det kan bli det om man ställer strykbrädan på ett trevligt ställe. Oftast står jag i vårt bibliotek med utsikt över gatan och med tv:n på eller radion. En kopp kaffe, vin eller öl som man kan smutta på då och då. När det är varmt ute brukar jag stå i uterummet och njuta av solen och värmen.

Ofta blir det lite trädgårdspyssel på söndagarna som låter huvudet vila. Fysisk aktivitet av något slag utan att bli svettig gillar jag. Då menar jag inte någon sport utan just detta mysiga pyssel. Denna sommar tänker jag ta upp mitt målande igen, vilket är så rogivande just på söndagar. Jag har börjat tycka väldigt bra om söndagarna nu.