Ny bok kritiserar socialdemokraterna

Annonser

En av de riktigt namnkunniga inom socialdemokraterna Kjell-Olof Feldt, kommer i dagarna ut med en kritisk bok mot socialdemokraterna. Han anser att de inte har en ekonomisk politik som håller och att det är tunt i leden med kritiker. Ekonomi är ju något denne man verkligen kan eftersom han varit finansminister under regeringsåren med Olof Palme. Denna bok började Fldt skriva efter valet av Juholt som partiledare och han var ytterst kritisk till det valet. Han undrar i boken om denne okände man från ingenstans verkligen tror på det han säger.

Jag tror att det är nyttigt för socialdemokratin att det kommer kritik och att de verkligen tar åt sig av den. Aftonbladet har ju i flera veckor höjt Löfvèn till skyarna och prisat politiken. Men vi väljare är inte mycket klokare på vilken politik de har idag. Det jag funderat en hel del på är den ekonomiska politiken och hur de tänker utforma den. Det har kommit en del uttalnden om olika saker men ingenting om var alla pengar ska tas från. Den senaste tiden har det verkat som att deras politik är densamma som moderaternas. Så varför skulle vi välja just socialdemokraterna? Jag vill ha mer klarhet i skillnaderna med alliansens politik och socialdemokraternas.

Löfvèn har inte uttalat sig om Feldts bok och det kan ju bero på att han inte läst den. Förhoppningsvis kommer det kommentarer senare. För nu börjar det bli dags att lägga korten på bordet.