Absolut skitmorgon

Annonser

I ordets absoluta mening har jag haft en sådan. Blev nämligen väckt klockan 06.00 av mannen som stressad hojtade att Unkas bajjat inne. Innan jag ens vaknat riktigt kände jag skitlukten i näsborrarna, efter tidigare avsläpp från hundarna. Jag steg upp snabbt och hämtade rengöringsgrejorna, samtidigt som jag instruerade mannen att hämta en kniv och försöka skrapa upp de stenade bajjorna. När han var klar och skulle duscha hittade han två bajjor till i hallen och i biblioteket. Så han fick skrapa lite till.

Jag började med att moppa bort allt stänk som kommit på golvet. Unkas hade varit riktigt härligt lös i magen och eftersom han är en vandrande skitmaskin när han bajjar så hade han nogsamt spridit ut alltihop. Sedan började jag gnugga fläckarna på mattorna och eftersom de är av ull så är vatten inte särskilt bra. Vanish fick det bli. Nu väntar mattvätt i kväll med maskinen jag köpte tidigare. Sedan ska väl mattorna bli rena igen.

Så ni kan väl hålla med om att detta var en skitmorgon.

Förklaringen till att Unkas var dyngspridare, är att mannen gödslade gräsmattan i söndags. Det stod på påsen att det inte var farligt för djur, men jag läste inte särskilt noga på den. När mannen håll på var hundarna med och åt av det som pickande höns. Aha husse lägger godis i gräset, tänkte de. Vi tog in dem rätt snabbt då det ju var gräset som skulle ha dessa frön.

Igår lät jag hundarna vara ute i trädgården eftersom jag trodde att alla frön sjunkit ned i jorden. Tydligen hade de inte det utan en hel del hamnade i Unkas mage. Antagligen har de en laxerande effekt och det fick vi erfara i morse. Jaja, bättre det än att de blev sjuka. Unkas verkar vara bra i magen nu och snarkar så gott bredvid mig.