Jag blir lite förvånad

Annonser

Blir förvånad när det blir sådana rabalder när Jan Björklund (fp) föreslår att det ska ges betyg från fjärde klass.
Lärarna ojar sig att det ska bli så mycket tid vid datan då. Men hallå! Jag är en av dem som fick betyg redan från första klass. Våra lärare hade inga problem att betygsätta oss. Vi fick t o m betyg i uppförande och ordning, något som kanske borde införas igen.
Vad är det för fel att lära sig hur man håller ordning på sina saker? Att ha penna med sig på lektionerna och sina böcker. Det verkar vara en stor svårighet nuförtiden.
Vad är det för fel att lära sig hur man bör uppföra sig mot både lärare och klasskamrater.

Om barnen får betyg i lägre klasser kan ju föräldrarna se hur deras barn klarar sig och resurser kan sättas in för att hjälpa barnet. Men sossarna har demoraliserat skolan under alla år, så att det blivit en låt gå mentalitet. Inte undra på att barn inte ens har baskunskaper när de går ut grundskolan. Skärpning alla lärare om ni vill höja statusen på erat yrke. Visa att ni kan lära ut och att ni är att räkna med.
Förr i tiden var läraryrket högt skattat och näst efter prästen var en lärare i rang.
Kör hårt Björklund och inför betyg från första klass. Jag har inte lidit av det trots att jag hade en invandrar mamma utan ordentlig grundskola och en pappa som arbetat sedan 12-års ålder med endast sju års grundskola. Själv har jag gått ut gymnasium och universitet så jag har inte tagit skada av att få betyg i alla årskurser.