Melodifestivalyra

Annonser

Just nu verkar det råda festivalyra, åtminstone i södra delen av landet. På fredag sänds den första deltävlingen från Karlskrona och radion sänder åtskilliga reportage därifrån. Jag har inte hört någon av de svenska låtarna och vill inte göra det heller innan fredag. Vill höra dem  för första gången då och sedan bilda mig en uppfattning. Flera av våra grannländer har redan haft sina uttagningar och har allt klart redan. Jag vet inte vad som är bäst. Att artisten som vunnit kan sätta låten ordentligt tills den stora eurovisionstävlingen sker eller att fortfarande vara i början av att lära känna sin låt?

I vilket fall som helst tycker jag att det ska bli riktigt roligt att se alla deltävlingarna. Jag kanske inte tycker att just den låt som vinner är den bästa, men Sverige har väl ändå inte råd att hålla i programmet ännu ett år. Det är väl inte heller meningen att värdlandet ska vinna igen. Nog hade det varit roligt om Frankrike eller England vann detta år? Det hade kännts väldigt fräscht och roligt. Det har varit lite för mycket balkan och öst tycker jag.

Det åtminstone jag funderar på är hur många länder kommer att skicka en liknande låt som Loreen vann med. Många tror att när en låt vunnit så är det just det folk vill höra. Det är väl så då den vinner, men nästa år vill väl de flesta höra något annat. Man vill ha förnyelse och inte repriser på det som varit. Roligt ska det bli i alla fall.