Förhastade slutsatser

Annonser

Ibland får man höra och läsa saker som gör att man studsar till. Som nu när vi har en regeringskris. Läste ett inlägg i facebook att Lööf var en mobbare. Det skulle vara då alliansen inte ville nå en uppgörelse med den nuvarande regeringen. Hur kan någon påstå att hon eller någon annan är en mobbare, utan att ha varit med under samtalet, eller känner personen i fråga? Även detta att alla i SD skulle vara nazister och rasister. Att alla muslimer är terrorister.

Jag blir både ledsen och arg när folk drar förhastade slutsatser om människor eller händelser. Visst kan alla få spekulera och fundera öppet om allt, men att stämpla någon för sitt utseende eller händelse är grovt.

Eftersom jag varit facklig förtroendeperson, vet jag att de skolas till att vara tuffa. Det var väl därför Löfvén valdes till ordförande i det socialdemokratiska partiet. Man ville ha en tuffing som var van vid förhandlingar och kunde ställa krav. För den skull är han ingen mobbare eller elak människa. Kanske krävde han att alliansens partiordföranden skulle gå med på saker, de aldrig kan tänka sig? Det som diskuterades den kvällen vet endast de närvarande och de väljer själva vad de vill berätta om det. Därför kan vi andra endast spekulera och aldrig säga att så gick det till.

Det vi måste inse är att politik är ett spel. Precis som t ex Paradise hotel. Man allierar sig med de som kan hjälpa till att hålla en kvar på scenen. Det blir block som sedan är svåra att bryta. Om någon bryter sig ur blocket sviker den alla andra i just det blocket. En del journalister och proffstyckare menar att man måste sluta med blockpolitiken nu för att hindra SD. Det hade man hoppats på skulle ske på kvällen innan omröstningen i riksdagen. Allt för Sveriges bästa menade de. Men ska det ena blocket lösas upp, så ska väl det andra också göra det? Så verkar ju inte vara fallet med S och MP. Löfvén vill inte lösa upp samarbetet med MP och det har tydligen låst situationen.

Snart börjar smutskastningen igen och löften hagla från alla håll. Jag tror att det endast är ett parti som kommer vinna på detta nyval och vad händer då?