God Andra Advent på er

Annonser

Jag har ingen aning om hur man hälsar under dessa adventsdagar. Då menar jag om det ska heta god advent eller något annat. Det fick bli god för min del, även om det kanske är galet. Tråkigt och trist väder fick vi på vår adventstur. Nu sitter vi vid datorerna och väntar på våra föräldrar. De har beställt färdtjänst till klockan fem och då ska vi bjuda på födelsedagsmiddag. Min pappa fyller 89 år i morgon. Det är förbaske mig rätt mäktigt. Undrar om jag kommer att fylla det någon gång?

Men just nu slappar vi allihop inne i biblioteket, framför datorerna. Nästa vecka drar vi mot lucia och snart stänger skolorna för denna termin. Visst har det gått fort? Alla barn som förväntansfulla gick till skolan efter ett härligt sommarlov har avverkat halva sitt år. Det härliga är att efter alla helger börjar det bli ljusare ute om dagarna och snart är det vår och sommar igen.

Ett nytt år med ett nytt val som jag vet förlorar en väljare. Min pappa tänker inte gå till någon valurna igen. Sorry, socialdemokraterna där förlorade ni en röst. De gamla orkar inte göra om allt ännu en gång. Jag tänker däremot delta i valet med min röst. En röst som jag tänker lägga på ett helt annat parti än förra valet. Inte för att jag vet om det spelar någon roll, men för mig gör den det.

Fast idag firar vi min pappa och andra advent.

andra advent