Lite överseende och det är insidan som räknas

Annonser

Håller med om att alla bilder som jag tagit inte är perfekta, men jag håller på att lära mig. Ibland har tassar försvunnit och ibland är öronen avklippta. Men ni kan ju ge tusan i att titta. Det är ju jag som har bilderna på min dataskärm och eftersom jag älskar mina hundar gör dessa skavanker inte ett dyft.

Hundarna har ju faktiskt både tassar och öron i verkligheten vilket Oogy inte har. Vill här pusha för en enorm bok som är betydligt roligare att läsa än den jag håller på med nu: ”Vår hund Oogy – det är insidan som räknas”. Författare: Larry Levin

Tio veckor gammal binds valpen Oogy fast vid en påle och används som ”bait dog” för kamphundar. Halva hans huvud bits sönder och efteråt lämnas han i en bur för att blöda till döds. Som tur är gör polisen en razzia strax efteråt och hittar Oogy. Han tas till en veterinär och efter flera operationer, vila och omvårdnad får Oogy ta sin första promenad., och springer då rakt in i armarna på familjen Levin. Trots att Oogy är den fulaste hund pappa Larry Levin och tvillingpojkarna Noah och Dan sett, förälskar de sig i honom. Och väl hemma hos familjen visar han en sådan tillit och lekfullhet att även den först motvilliga mamman i familjen faller till föga. Ja, alla i familjen faller handlöst för den deformerade hunden som mot alla odds är full av glädje och vänlighet.

Men en liten valp blir större. Och större….Vissa av grannarna är först rädda för familjens ”monsterhund”, men Oogy lär dem snart att det är insidan som räknas….

Den ska jag läsa härnäst. Gör det du också.