The White House

Annonser

Nu har det börjat i USA. En ny president ska väljas och Hillary Clinton är en av demokraternas kandidater. Det ska bli intressant att se om hon lyckas.

Först ska hon besegra alla de andra demokratiska kandidaterna och sedan den som blir republikanernas kandidat. Ett hårt arbete som kostar en massa blod, svett och pengar.

Valet av regering i Sverige är ingenting mot denna apparat som nu sätts igång. Allt är stort på andra sidan Atlanten, så även deras val. Jag har sett serien ”White Ving” flera gånger på dvd, och det kan jag rekommendera alla att göra för att få lite insyn i vad det hela handlar om. Den serien har gjort att jag blivit mer intresserad av valprocessen både i andra länder och i Sverige.

Det Hillary nu måste göra är att sätta ihop en stab med människor som senare kan arbeta ihop med henne om hon blir president. Men de kan inte sätta sig på några höga hästar utan det är ett slitgöra att få henne vald. Några väldigt viktiga personer är talskrivarna, som ska sätta hennes ord i rätta sammanhang och samtidigt få det att låta som att hon skrivit allt själv. Man ska enas om vilka områden som ska vara viktiga t.ex skola,sjukvård mm.

Likadant måste hennes motståndare göra både de demokratiska och republikanska. Det gäller att nå ut med sitt budskap och visa trovärdighet. Vem av dem är stark nog att genomföra det de vill? Som sagt ska det bli mycket spännande att följa processen. Ska kanske se om ”White Ving” en gång till. Den är så välgjord och har så bra skådespelare.

Jag hoppas att Hillary når ända fram denna gång. Men mycket kan hända och ingenting är skrivet i sten.