Politikerna borde lyssna på ring P1

Annonser

Var morgon lyssnar jag på programmet i P1, där vem som helst får ringa, sms:a ,maila sina åsikter om precis det de vill. Där får man höra vad som oroar människorna i Sverige idag. Jag blir riktigt häpen när jag upptäcker att det är många som delar mina åsikter om flyktingpolitiken och anser att regeringen uppvisar en oroväckande flathet. Visst finns det en inbyggd tröghet i förändringar som har med lagar och olika bestämmelser, men att inte utnyttja det som faktiskt är möjligt är många förvånade över.

Jag anser att Angela Merkel är en av dem som är ansvarig för den situation som är nu. Den andra som är ansvarig är Löfvén. Den väl kända öppna era armar politiken har nått alla flyktingläger i arabländerna. Naturligtvis vill alla bo i länder där man är välkommen,får jobb och bostad. Ingen vill väl bo i tält, även om vädret är någotsånär varmt. Om de hållit tyst och istället tagit sig an flyktingproblematiken mer systematiskt, så hade vi kunnat ta mot dem i mer ordnade former. Skickat ned bussar och personal som i första hand tagit med sig krigsflyktingar från Syrien, så hade opinionen i Sverige säkerligen inte svängt till sd:s favör.

Nu kommer det in människor från andra arabländer och Afrika som inte får flyktingstatus. Efter x antal veckor,månader eller år blir de utvisade och mår säkert ännu sämre än när de kom hit. Under tiden har de tagit upp platser från de som verkligen räknas in som krigsflyktingar.

Undrar varför politikerna inte lyssnar av människors åsikter och är så lama i sitt agerande. Det är bara snack och ingen verkstad.