Skärtorsdag 2018

Annonser

Idag skulle vi få vår parabol uppsatt och när vi steg förstod vi att det inte skulle bli så. Det snöar och har snöat hela natten, stark blåst gör att det är hopplöst att vara ute. Mannen som skulle sätta upp parabolen ringde och ville boka om dag. Så nu blir det på tisdag istället, vilket är klokt. Jag kan se framför mig hur den stackars mannen står med en parabol i armarna som är på väg att flyga iväg med både honom och Mr J som assistent.

När jag tog denna bild var det rätt lugnt. Men nu vräker snön ner och vår H sitter fast i trafiken på väg 65 mot Ystad. En lastbil har kört av och det är lång kö. Han har stått där i snart en timme och han berättar att eftersom det blåser börjar det bildas drivor mellan bilarna. 

Hundarna rusade ut i trädgården för nu hade ju någon öst ut mer snö. Just här på baksidan är det lite lä och blåser inte alltför hårt.

Kuma böjer ned huvudet och skyndar sig ut för att göra toalett. Snabbt in och snabbt ut är det som gäller för honom.

Tog ett foto från burspråket och vinden kommer från öst, så det gick knappt att se något.

Just nu vill varken hundar eller människor vara ute. Vädernisse säger att det kommer bara att bli värre och inte sluta förrens ikväll någon gång. Vi är rätt oroliga för H som ju sitter fast med sin kranbil på vägen. Det är ju inte han som kört av men nu är det kö och eftersom det är vajerräcke, kan inte någon plogbil köra förbi heller. Vilket elände.