Som vanligt

Annonser

Idag har vi städat och jag har bytt lakan i sängen. Kuma har fått en välbehövlig borstning. Råttan kom tillbaka och verkar inte tycka om rökt korv. Mr J öste ner ännu mer sten i hålan. Nu är det bara att avvakta igen.

Igår morse ropade Mr J på mig. Jag gick till dressingroom och tittade ut genom fönstret. Där spatserade en fågel som jag aldrig sett i mitt liv. Den var stor som en duva och hade en färggrann kam på huvudet. Precis som en punkare. Men så kom den röd /vita katten och fågeln flög iväg innan jag hann ta ett foto. Undrar vad det var för fågel?

Våra oleandrar är planterade och nu hoppas jag att de ska växa.

Jag vet. Rabatten behöver rensas och det ska jag göra i morgon tror jag.

Mr J fick ont i ryggen igår och idag har jag ont. Det är tråkigt att inse att man blivit gammal. Det går inte att köra på lika mycket som för några år sedan.

Det har även börjat komma många småfåglar och det är mysigt att lyssna på deras kvitter. Säkert några som tillbringat sommaren i Sverige. En del ska kanske vidare till södra Spanien eller Afrika 🌍.

Vi har fortfarande väldigt varmt på dagarna +29 och omkring +21 på nätterna. Men nu är vi rätt vana vid värmen och tycker att det är behagligt . Men solen bränner ordentligt och jag håller mig i skuggan . Igår flög ett stort gult brandflygplan över byn. Det är torrt i markerna nu.

Fast det ska tydligen bli regn ☔ i morgon eftermiddag. En varning för översvämning har ploppat upp. Men vårat hus är beläget två meter över gatan så jag tror inte att vi behöver oroa oss. Det återstår att se hur mycket regn vi får.