Elavbrott

Annonser

Idag har vi ännu en dag med regn. Fast det är mer duggregn än det som var igår. Jag bytte lakan i sängen och sedan var det sanering av mig själv. Mr J är beordrad till att ta det ledigt idag så han är lite rastlös. Därför gav jag honom fjärrkontrollen till tv:n för att han ska lära sig hur vår tv-box fungerar. Vi kan ju inte titta på netflix i all evighet. Jag satte mig vid bordet med datorn för att läsa lite bloggar och skriva.

Först fastnade han på youtube och kom inte ur. Jag försökte också men nej. Allt gick så trögt, men tillslut kom han ur det och hittade tv och där var ju kanaler. Mitt i allt så verkade fjärrkontrollen inte fungera och pjoff så blev det mörkt. Det enda som lyste var min dators skärm. Vad gör vi nu? Är det elavbrott på hela gatan eller bara hos oss? Pip och så går allt igång igen. Så fick Mr J något att göra. Alla klockor måste sättas igång och det tar lite tid. Men tv:n flimrar oroväckande och det är bäst att stänga av den.

Nu ska Mr J sätta igång den senare och se om den är mer normal. Vi tar en fika och tar det lugnt. Tänkte köra en tvättmaskin i morgon då det ska bli sol enligt vädernissarna. Jösses, vi går in i sista septemberveckan. Så fort denna månad har gått. Efter regnandet dessa två dagar har vi en gräsmatta som påminner om en svensk. Det är riktigt grönt både på fram och baksidan av huset. Lite sol på det här och sedan växer det nog så man kan höra hur det knakar.

Mr J har grunnat på grindproblemet hela gårdagen och idag har vi ett resultat. Denna grind är rätt dålig och ett problem vi har är att den ena grindstolpen lutar både inåt och utåt mot gatan. Detta gör att grinden är väldigt svår att stänga då allt är så snett. Nu hoppas vi få hjälp med att gjuta en ny stolpe och sedan kan vi köpa en ny grind. Jag ska inte ta åt mig äran att ha kommit på denna idé, men jag nämnde detta igår då jag mindes att Mr J pratat om detta precis när vi flyttat in. Men det hade han glömt.

Därför är det bra att ta det lugnt och fundera flera gånger innan man sätter igång något. Nu ska vi snart titta på F1 highlights från Singapore. Vi är båda väldigt roade av den sporten och äntligen kan vi se tävlingarna igen.

Sedan är snart denna söndag slut. Ny vecka och snart oktober.