Så här är det

Annonser

Våra kökshanddukar är inte bara det utan de har ett namn allihop. De heter Ernst så när vi ska torka med dem så säger vi inte ta en kökshandduk, nej vi säger låt Ernst göra det. Tror ni mig inte?

Ha, vad säger ni nu? Det står ju på dem att de heter Ernst.

Hela kökslådan är full med Ernst. Bra att farmor var med i postkodlotteriet en gång i tiden för det kom två stora paket med Ernst som vi nu tar hand om. De fick flytta med oss hit till Frankrike och verkar trivas bra med det.

Det är lördag idag = vipplardag

Jag kör med en regnbågsvipplare för här diskriminerar vi ingen. Den blir min förlängda arm och jag når högre höjder än annars då jag är begåvad med taxben. Det har jag hållit mig sysselsatt med ett tag under dagen.

 

Mr J har varit helt uppåt väggarna idag och igår när han slutade så var hundarna väldigt trötta. Jajjamen, här sover vi allihop i stora sängen och det är så vi vill ha det. Nu förstår ni kanske varför jag tvättar så ofta. Vi vill ha rent i sängen när vi sover.

Vi har inte suttit inne och ugglat hela dagen. Nehej då, en sväng ute har vi tagit lite då och då. Men solen ville inte riktigt ta steget ut ur molnen så särskilt roligt var det ju inte.

Därför gick vi in rätt snart. Nya palmen börjar att ta sig efter att ha varit lite trött i några dagar. Vi får se hur den japanska kottpalmen trivs. Om det inte vill sig så funderar jag på en yuccapalm i krukan eller någon annan palm. Turbo springer ju in och ut med Mr J då han kapar kaklet och idag blev hon väldigt sum efter ett tag. Gick in och lade sig i biblioteket med huvudet in i bokhyllan bakom min stol. Pep ibland och kom och ville ha tröst.

Jag misstänker att hon ätit en ödla eller groda som sedan sprallade i magen på henne. Hon blev rädd och visste inte vad hon skulle göra. Typiskt henne för hon ska på allt och är så nyfiken. Men nosen är kall och våt och ikväll har hon ätit och är som vanligt igen. Jag gav henne mycket mat så jag hoppas att hon blir nödig senare och det som hon fått i sig kommer ut.

Som sagt uppåt väggarna har det varit idag och snart slår Mr J i taket.

Två rader kvar sedan är projektet i hamn. Aprikos byebye säger jag. Nu kan jag snart sova lugnt. Men lugn Mr J har kommit på ett nytt projekt så snart kommer han sova lugnt han också. I morgon kommer det en bild på hur det såg ut ikväll när han slutade.

Ja det händer lite småttan och gottan här i Chalet Angel. Grannen har tagit hem sina hönor igen så nu hör vi kucklandet när vi öppnar dörren. Ganska hemtrevligt faktiskt. Fyra pollo har hon som hon verkar tycka så mycket om.

I morgon är det söndag= dimanche och då ska golven bli rena igen. Så vi ska dra runt på både drakar och moppar en stund. Sedan går vi in i sista veckan i januari och kan konstatera att den här vintern snart är slut.